Inicio International overview Com postular-se per accedir a les millors universitats del món?
España   Catalunia   Catalunia

Com postular-se per accedir a les millors universitats del món?

Com crear un bon perfil d'estudiant més enllà de les qualificacions

Tima Batstone, redactora a INÈDIT EDUCACIÓ i orientadora estudiantil per a l'accés a universitats altament competitives, explica en aquest article quines universitats són les més exigents en les seves admissions i quin perfil estudiantil estan buscant les universitats al Regne Unit.

Quina universitat és la més exigent en les seves admissions, actualment?

Les millors universitats del Regne Unit, en termes de reputació mundial, són Oxford, Cambridge (sovint conegudes com Oxbridge), Imperial College, University College London (UCL) i London School of Economics (LSE). Altres universitats, incloses Durham, St. Andrews i Edimburg, també estan entre les millors i pertanyen al Grup Russell d'universitats reconegudes del Regne Unit. En els darrers anys, aquestes universitats, especialment Oxbridge i Imperial, han obtingut un estatus de marca global premium en comparació amb altres universitats del Grup Russell, recolzades per la demanda internacional.

Oxford encapçala el rànquing de les millors universitats del món per setè any consecutiu

Oxbridge (Oxford i Cambridge) són les universitats més exigents en termes d'admissió, seguides de prop per Imperial, UCL i Durham. Juntament amb la seva llista d'exalumnes famosos, Oxbridge té una reputació d'exclusivitat: el seu procés d'admissió inclou proves acadèmiques i entrevistes personals. Altres universitats importants esmentades anteriorment, per exemple Imperial, també tenen entrevistes personals segons el curs, però no tan exigents com a Oxbridge. Amb els anys, el procés d'admissió d'Oxbridge encara s'ha tornat més especialitzat. El rànquing més prestigiós en la classificació universitària, Times Higher Education, analitza 13 indicadors d'acompliment en les àrees d'ensenyament, investigació, transferència de coneixement i perspectiva internacional, i lidera aquest rànquing durant els últims set anys consecutius la Universitat d'Oxford, al Regne Unit.

Quin perfil d'alumne és el que cerquen les millors universitats al Regne Unit?

El perfil d'un estudiant d'èxit d'Oxbridge reflecteix aquesta tendència. A més de les millors qualificacions acadèmiques, les qualificacions potencials i les excel·lents referències escolars, l'estudiant d'avui ha de demostrar aptitud i un veritable entusiasme per la seva matèria mitjançant la voluntat de participar acadèmicament en aquesta àrea del coneixement. També cal ser aplicat i organitzat.

L'entrada a Oxbridge es pot veure com un trencaclosques. El perfil del candidat seleccionat reflecteix la seva capacitat per acomplir els quatre desafiaments clau, que es detallen a continuació:

  • Demostrar una clara passió i habilitat per la matèria triada per mitjà d'intenses activitats i estudis extracurriculars. Això vol dir explorar més enllà del pla d'estudis escolar per cultivar el seu interès en aquesta àrea. Alguns exemples són els pòdcasts, la lectura, els cursos en línia, l'observació de professionals al camp o el treball en un laboratori durant l'estiu.
  • Obtenir una puntuació alta a la prova d'ingrés: aquesta és una part important del trencaclosques i l'estudiant haurà de fer pràctiques cronometrades de manera consistent amb els treballs anteriors, disponibles en línia.
  • Lliurar una declaració personal convincent: aquest és possiblement l'element menys important ara mateix. Es tracta, bàsicament, d'un assaig i pretenen eliminar-lo, gradualment després del 2024, per ser reemplaçat per un qüestionari de contingut del curs. L'alumne ha d'explicar les raons per què ha triat aquest curs i què el motiva a fer-lo.
  • Entrevista personal: això és part del sistema de tutoria/supervisió pel qual Oxbridge és famós. A més de les conferències, els estudiants es reuneixen amb els professors en petits grups (generalment de 3 a 5 estudiants). Les entrevistes, definitivament, els desafiaran, ja que el professor, un expert en el seu camp, intentarà portar l'estudiant a un pas del seu coneixement actual i més enllà, utilitzant material desconegut. El seu objectiu és avaluar si l'estudiant està disposat i és capaç d'aplicar allò que ja sap a allò que no sap. Això pot ser estressant per als estudiants que busquen la resposta correcta i no gaudeixen de la part important, el procés.

Opositar a qualsevol universitat exigent requereix preparació i temps

Un consell per als estudiants que vulguin postular-se per a l'accés a aquestes universitats, especialment en el cas d'Oxbridge, però també vàlid per a Imperial i UCL, és que comenci la investigació i la preparació aviat, amb l'objectiu d'acomplir els quatre criteris anteriors, però també ha de ser honest amb ell mateix a mesura que avança. Això serveix per assegurar que ets genuïnament curiós, acadèmicament competent i prou organitzat per invertir el temps, el sacrifici i l’esforç necessaris per abordar els quatre desafiaments d’aquest trencaclosques, especialment el desafiament final de fer front a allò desconegut, a allò completament impredictible.

Un estudiant que aspiri a altres universitats superiors (que no siguin Oxford i Cambridge) esmentades anteriorment també es beneficiarà si intenta acomplir aquests quatre criteris preparant-se amb temps, almenys un any abans de presentar la sol·licitud.

Sin Comentarios

Escribe un comentario

Tu correo electrónico no se publicará