Inicio Actualidad Tornada a l'escola 2020
España   Catalunia

Tornada a l'escola 2020

La primera vegada per a tots

Hem compartit els primers moments del nou curs escolar amb el col·legi internacional St.Peter s School of Barcelona; al vídeo us expliquem com se senten els professors, la importància de tota persona que treballa en un centre educatiu i els nous elements del dia a dia del curs acadèmic 2020-2021: control de temperatura, mascaretes, torns, gel hidroalcohòlic i moltes àrees restringides com laboratoris de ciències, tallers de música o art perquè allí s'hi comparteix material. 

Enllaç per a veure el video de la Tornada al cole 20

Feu click a la imatge per anar a veure el vídeo

No hi ha res més trist que una escola buida, sense nens i nenes esvalotant els patis, sense passos accelerats ni presses entre motxilles. Ningú vol tornar a aquest silenci. La normalitat és poderosa i s'obre pas davant de qualsevol adversitat. El nou curs arrenca amb molt soroll social, amb una excessiva atenció de tots els mitjans de premsa en els docents i alumnes. Aquesta atenció mediàtica pot crear la falsa impressió de què s'espera que la tornada a l'escola no funcioni, que caldrà tornar a la freda efectivitat de l'aprenentatge remot.

Els nens i nenes estan donant un exemple de responsabilitat i maduresa emocional. No els importa portar mascareta, esperar torns per qualsevol activitat i haver de rentar-se les mans innombrables vegades al dia. Tot per unes hores d'escola, un dia més per veure els seus amics i aprendre a desxifrar intencions només amb la força de la mirada.

Els professors han d'esforçar-se per expressar el mateix d'abans, parlar a través d'una mascareta és molest i esgotador quan has de fer-ho durant més de quatre hores al dia. Tot el personal que treballa als centres escolars s'ha d'adaptar per intentar fer normal el que és una bogeria global sense precedents.

És una situació sense cap sentit comú, sorprèn la tensió social que hi ha al voltant de la tornada a l'escola mentre que ningú qüestiona la tornada als centres comercials, a les aglomeracions als transports públics o les cues per realitzar qualsevol activitat de les permeses. Anar a l'escola l'any 2020 és molt més que un dret civil bàsic, és tota una revolució. Anar a l'escola és el termòmetre de la nova normalitat post-COVID.

Feliç tornada a l'escola 2020!

Sin Comentarios

Escribe un comentario

Tu correo electrónico no se publicará