Inicio Educación Salut mental en educació
España   Catalunia

Salut mental en educació

Cognita celebra el Dia Mundial del Benestar amb més de 45.000 estudiants

L'Organització Mundial de la Salut (OMS) adverteix que aproximadament el 20 % dels nens i adolescents del món pateix trastorns mentals. Al voltant de la meitat d'aquests trastorns es manifesten abans dels 14 anys. La identificació precoç i el tractament eficaç són fonamentals per garantir que els nens rebin l'atenció que necessiten.

L'OMS adverteix de l'augment dels trastorns mentals en infants

La ignorància i l'estigmatització que envolten les malalties mentals estan molt esteses. Malgrat disposar de tractaments eficaços, hi ha la creença que no és possible tractar els trastorns mentals, o que les persones que els pateixen són difícils, poc intel·ligents o incapaces de prendre decisions. Aquesta estigmatització pot donar lloc a maltractaments, rebuig i aïllament, i privar les persones afectades d'atenció mèdica i suport.

La manca de salut mental augmenta les possibilitats de patir malalties físiques

La manca de salut mental augmenta les possibilitats de patir malalties físiques com problemes cardiovasculars i diabetis. L'estrès de les famílies, l'abús d'aliments insans, de drogues i de begudes alcohòliques poden crear i agreujar trastorns mentals en els menors. També les escoles han de canviar i focalitzar-se en el benestar holístic dels seus alumnes. Es tracta d'un concepte integrador de tots els aspectes de maduresa en el desenvolupament dels menors: creixement físic, emocional i intel·lectual han d'anar plegats, per la qual cosa el professor ha de ser capaç de col·laborar en l'equilibri mental de l'alumne. També cal ensenyar l'alumne a tenir cura de si mateix amb alimentació sana i respecte al seu propi cos.

Una celebració simultània en 9 països

El grup educatiu internacional Cognita va celebrar divendres passat, 27 de setembre, el Dia Mundial del Benestar (Global Be Well Day) convocant els seus més de 45.000 estudiants en els tres continents per conscienciar la societat sobre la importància de la salut emocional i el benestar dins l'educació. Professors, alumnes i famílies de l'escola britànica The British School of Barcelona, col·legi integrat dins el grup d'escoles de Cognita, van interrompre el seu pla d'estudis aquest dia per visualitzar la necessitat de prestar atenció a la felicitat com a objectiu educatiu. Buscar el benestar emocional del nen és tan important com assegurar el seu benestar físic. Ha estat el primer acte de Cognita celebrat a 9 països simultàniament i que ha promocionat la reflexió sobre l'atenció mental entre els seus alumnes, i també la de les persones en general.

Sin Comentarios

Escribe un comentario

Tu correo electrónico no se publicará