Inicio Educación Les vacances escolars varien des de 6 fins a 13 setmanes
España   Catalunia   Catalunia

Les vacances escolars varien des de 6 fins a 13 setmanes

La seva durada depèn de cada país de la Unió Europea

Agost és sinònim de vacances al nostre país. No obstant això, avui investigarem sobre les vacances escolars a diferents països de la Unió Europea. La diferència del temps no lectiu d'un país a un altre va des del mes i mig fins a més de tres mesos de vacances a Itàlia.

Les vacances escolars són períodes llargs en els quals les escoles estan tancades, a diferència dels descansos setmanals, com els caps de setmana. Les dates i les durades d'aquests períodes varien àmpliament a tot el món. Les vacances escolars són molt més llargues que les vacances d’estiu de la resta de la família, la durada de les quals oscil·la entre una setmana i dues o tres setmanes, depenent del país. Aquestes vacances escolars influeixen en els aspectes econòmics de la societat perquè molts adults agafen les seves vacances durant aquests períodes per estar amb els fills. Aquesta elecció comporta un augment dels preus en el sector turístic com el transport i els preus dels hotels, així com un canvi en el trànsit rodat respecte del trànsit urbà normal.

Cada país del món té un sistema escolar propi. Per exemple, a l'Argentina els estudiants gaudeixen de dos mesos lliures entre mitjans de desembre i finals de febrer. A Austràlia, les vacances d'estiu també duren del desembre al febrer, incloses les festivitats. Al Canadà, el primer dia de les vacances escolars és el darrer dissabte de juny i el darrer dia és el Dia del Treball al setembre. A la Xina, les vacances escolars són des de principis de juliol fins a principis de setembre. A l'Índia, pel fet que diferents zones del país experimenten condicions meteorològiques variades alhora, les vacances escolars tendeixen a variar en durada.

Les vacances d'estiu duren uns tres mesos i mig als Estats Units, i els alumnes conclouen l'any escolar entre finals de maig i finals de juny i comencen el nou curs entre principis d'agost i principis de setembre.

Llistat de setmanes de vacances escolars a l

Font: https://jakubmarian.com/school-holidays-by-country-in-europe-map/

A Europa, Jakub Marian, un lingüista txec, va dissenyar un mapa per ressaltar la diferència en la durada de les vacances escolars. El mapa mostra la durada total de les vacances escolars per país. En alguns països, com ara Espanya, Portugal, Irlanda, Itàlia, Grècia, Geòrgia, Lituània, Letònia, Romania i Rússia, les vacances d'estiu són normalment de tres mesos. Al Regne Unit, Dinamarca, els Països Baixos, Eslovàquia i Alemanya són de dos mesos. Les vacances escolars a Suïssa canvien segons el cantó. Duren cinc setmanes a Zuric, per exemple, i són entre mitjans de juliol i mitjans d'agost. Duren al voltant de deu setmanes a Ticino, des de finals de juny fins a principis de setembre.

L'any acadèmic a Espanya finalitza a mitjans o finals de juny i es reprèn a mitjans de setembre. Les vacances varien segons la zona, però sovint inclouen unes vacances familiars en climes més temperats al nord d'Espanya o a les platges de la Mediterrània al sud o a l'est del país.

Quin país d'Europa té més vacances escolars?

Segons dades recents de la Comissió Europea, els estudiants de primària i secundària del sud d'Europa tenen les vacances d'estiu més llargues.

El Regne Unit, Dinamarca i Alemanya són al final de la llista amb només sis setmanes. Espanya, Hongria i Finlàndia són al mig amb onze setmanes. Amb tretze setmanes lliures, els nens italians gaudeixen de les vacances més llargues d'Europa, seguits de Grècia i Portugal amb dotze setmanes cadascun.

Fonts consultades: 

https://www.thesun.co.uk/living/1538809/they-get-13-weeks-in-italy-this-is-how-much-longer-the-school-holidays-are-for-kids-in-europe/

Sin Comentarios

Escribe un comentario

Tu correo electrónico no se publicará