Inicio Actualidad Els docents es manifesten el primer dia de classe
España   Catalunia

Els docents es manifesten el primer dia de classe

Una vaga per exigir la recuperació de les condicions laborals perdudes

El final del curs passat va estar marcat per un canvi inesperat a la Conselleria d’Educació; el que va ser conseller durant els últims 2 anys (Josep Gonzàlez i Cambray) va ser substituït per Anna Simó, filòloga i política catalana amb una llarga trajectòria a Esquerra Republicana de Catalunya (ERC).

Després del canvi, els sindicats de professors van mantenir reunions amb la nova consellera, amb l’esperança d’obrir una línia de diàleg que permeti replantejar les condicions en què exerceixen les seves tasques els professionals de l’educació.

Professors i professores surten al carrer el primer dia de classe per protestar per les condicions precàries en què exerceixen les seves tasques

No obstant això, passades les vacances els sindicats han considerat insatisfactòria la resposta del departament a les seves reivindicacions, la qual cosa els ha portat a convocar una vaga el primer dia de classe, a manera de «toc d’atenció» a la conselleria «que no ha volgut escoltar les seves reivindicacions», denuncien.

Avui, 6 de setembre, el sindicat USTEC-STEs (IAC), juntament amb la Intersindical i la CGT, es manifesten a la plaça Urquinaona de Barcelona per exigir:

  • La recuperació de les condicions laborals perdudes fa més de 12 anys.
  • La devolució dels sexennis amb reconeixement i calendari de retorn del deute.
  • L'equiparació salarial permanent de tot el professorat d'FP.
  • La reducció de dues hores lectives pels majors de 55 anys.
  • La derogació de l'ordre de calendari.
  • Un pacte d'estabilitat que garanteixi que cap treballador/a perdrà la feina.
  • La recuperació del poder adquisitiu perdut els darrers anys.
  • La reclassificació professional del personal laboral d'atenció educativa.
  • Blindar el model d'immersió lingüística en català.

Accés a les entrevistes durant la manifestació al nostre canal Youtube. Font INÈDIT AGÈNCIA

Accés a les entrevistes durant la manifestació al nostre canal Youtube. Font:  INÈDIT Agència

Aquesta primera vaga inicia un nou procés de mobilitzacions amb què les organitzacions sindicals posen de manifest el seu malestar davant el canvi al capdavant de la Conselleria d'Educació que consideren que «no ha vingut acompanyat d'una millora en les negociacions, sinó d'una línia continuista i impositiva de la política educativa del Departament d'Educació». De fet, asseguren que «el canvi en la conselleria ha suposat un pas enrere després de tot un curs de negociacions, i quan s'havia avançat en les posicions per tal d'arribar a un acord per revertir les retallades que arrosseguem des de 2010».

Amb aquesta manifestació el col·lectiu de docents vol mostrar la seva indignació pel maltractament que pateix el professorat als centres educatius, pel descrèdit de la seva professió, per la desorientació pedagògica, per la manca de recursos estructurals i per l'intrusisme de l'empresa privada en l'escola pública. Especialment, consideren que «es dediquen molts recursos a l’escola concertada», i opinen que això «és l’origen de la segregació escolar».

Sin Comentarios

Escribe un comentario

Tu correo electrónico no se publicará