Inicio Actualidad Retrat robot de l'emprenedor amb discapacitat
España   Catalunia

Retrat robot de l'emprenedor amb discapacitat

I Congrés Nacional sobre Emprenedoria i Discapacitat

 I Congrés Nacional sobre Emprenedoria i Discapacitat organitzat per l'ONCE, CERMI i ASEMDIS

L'emprenedor amb discapacitat és un home de mitjana edat, amb estudis d'FP i dificultats per trobar feina.

Fundació ONCE, CERMI i ASEMDIS han impulsat aquest primer congrés sobre l'emprenedoria i la discapacitat on s'ha anunciat que aviat veurà la llum el Llibre Blanc de l'Ocupació i la Discapacitat, amb informació de gran valor sobre emprendre amb discapacitat i la seva evolució.

Si emprendre sempre és complicat, fer-ho amb discapacitat encara és més complex. Gerardo Gutiérrez, director general del Servei Públic d'Ocupació Estatal (SEPE), va explicar les característiques d'un retrat robot de l'emprenedor amb discapacitat. Segons Gutiérrez, es tracta d'un home de mitjana edat (uns 43 anys), amb estudis primaris o graus tècnics de formació professional, que emprèn perquè la seva discapacitat física li fa complicat trobar una feina per compte d'altri.

Sabina Lobato, directora de Formació i Ocupació, Operacions i Convenis de la Fundació ONCE, explica que els emprenedors amb alguna discapacitat estan acostumats a superar barreres en el seu dia a dia.

L'emprenedor amb discapacitat és un home de mitjana edat, amb estudis d'FP i dificultats per trobar feina

El congrés ha lliurat guardons als premis «Por Talento Emprende» per fomentar el desenvolupament d'iniciatives innovadores i l'esperit emprenedor de les persones amb discapacitat. Diana de Arias ha estat la guanyadora del primer premi per «Decedario», una aplicació que desenvolupa una metodologia d'aprenentatge per a persones amb dificultats cognitives de qualsevol edat.

Aquest congrés obre un camí de recerca i innovació en l'ocupació i l'emprenedoria de persones amb discapacitat, afavorint la trobada i la cooperació entre els agents implicats i la inversió empresarial.

L'emprenedoria de persones amb discapacitat representa el motor i la ruta cap a la inclusió total a la societat. La tecnologia i la digitalització són eines i entorns, alhora, que inspiren joves emprenedors amb discapacitat i faciliten fer-ho en contextos no urbans i rurals.

Font: INÈDIT AGÈNCIA

Sin Comentarios

Escribe un comentario

Tu correo electrónico no se publicará