Inicio Profesores PowerPoint per a docents
España   Catalunia

PowerPoint per a docents

Plantilles gratis

El generador de presentacions de Microsoft, PowerPoint, s'ha convertit en el programa predilecte a tot el món, especialment per a docents i estudiants, que el fan servir amb freqüència per acompanyar les seves classes o presentacions orals. La seva senzillesa a l'hora d'usar-lo i d'elaborar presentacions atractives i vistoses és el que l'ha convertit en el favorit i en sinònim de ‘presentació’, ja que quan es parla de presentacions es pensa automàticament en PowerPoint.

A més de la facilitat d'ús, les presentacions de PowerPoint poden usar-se en diferents plataformes, la qual cosa el converteix en el programa predilecte de tothom a l'hora de presentar informes i materials a un públic específic. Així mateix, l'efectivitat visual de les seves presentacions és indubtable. De fet, la majoria dels oradors i dels conferenciants utilitzen PowerPoint per afegir valor als seus discursos per tal d'atrapar i de mantenir l'atenció del seu públic durant el temps que duri la ponència.

La majoria dels oradors i conferenciants utilitzen PowerPoint per afegir valor als seus discursos per tal d'atrapar i de mantenir l'atenció del seu públic durant la ponència

No hi ha dubte que aquesta eina és una de les que s'han integrat ràpidament a l'aula per la seva efectivitat i el dinamisme que aporta a la classe; no obstant això, la realitat en què vivim és canviant, i el grau de dinamisme que s'exigeix ara a les classes per a ser efectives és més gran que el que es necessitava fa uns anys. Per això, cal tenir en compte que no només es tracta d'elaborar un PowerPoint que reculli els punts principals del tema que s'exposa, sinó de fer-ne un per mantenir l'atenció dels nostres alumnes a classe.

Una bona presentació ha de reunir tres elements: un contingut estructurat correctament, un ponent que sàpiga comunicar les idees proposades, i un disseny atractiu

Els dos primers depenen per complet de cada persona, però per complir amb el tercer requisit no necessites ser un geni del disseny gràfic, ja que a internet hi ha milers de pàgines web on podràs trobar plantilles de presentacions PowerPoint ben dissenyades i que podràs descarregar completament gratis.

El primer lloc on trobar plantilles gratuïtes de PowerPoint, sense anar més lluny, és la seva pàgina oficial. Microsoft compta amb un espai en línia amb plantilles i temes de PowerPoint per a què les utilitzis lliurement. Estan organitzades per categories i complementen les plantilles preinstal·lades al programa.

Les presentacions de PowerPoint són una eina que complementa la nostra classe; ni són documents on posar el text per llegir-lo després ni han de desviar l'atenció dels oients cap a la pantalla provocant així que es distreguin de la nostra explicació. Per això, recorda que ets tu qui dirigeix la classe, així que la presentació, com més simple, millor. No oblidis que a cada diapositiva només hi ha d'haver exposada una idea.

La presentació, com més simple, millor. No oblidis que a cada diapositiva només hi ha d'haver exposada una idea

 

 

CONTINGUT PATROCINAT

Sin Comentarios

Escribe un comentario

Tu correo electrónico no se publicará