Inicio Educación La lliga de debat preuniversitari més important d'Europa
España   Catalunia

La lliga de debat preuniversitari més important d'Europa

Més de 300 alumnes d'ESO i Batxillerat debaten sobre l'ús dels mòbils

Joves de gairebé quaranta centres educatius de tot Espanya van debatre sobre l’ús dels telèfons mòbils i l’accés a internet dels menors de 14 anys. La lliga de debat organitzada per CICAE (Asociación de Colegios Privados e Independientes España) i la Universitat Camilo José Cela (UCJC) ofereix un marc ideal que proporciona formació als professors gràcies a la participació de professionals del món de la comunicació i lliura materials i recursos educatius als alumnes perquè comencin la seva aventura a la lliga de debat triant propostes de continguts i formulant preguntes que guiaran els tornejos de cada edició.

«Al nostre país hi ha dèficit de formació en comunicació», Manuel Campo Vidal

La VIII lliga de debat CICAE-UCJC té com a ambaixador Manuel Campo Vidal, periodista, sociòleg i president de Next Generation, que considera que al nostre país hi ha un dèficit de formació en comunicació per la qual cosa qui s'hagi format en debat a la seva etapa d'estudiant podrà tenir un excel·lent exercici professional. Segons Campo Vidal, som el que comuniquem.

Manuel Campo Vidal, periodista i sociòleg, parlant als estudiants participants del II Torneig de la Lliga de debat CICAE-UCJC al Col·legi Internacional d'Aravaca, Madrid. Font: INÈDIT agencia

El debat no és present al currículum de cap etapa educativa al nostre país

Antonio Fabregat, director de la Lliga de Debat CICAE-UCJC, explica que la lliga enriqueix la vida acadèmica perquè no existeix el debat al currículum de cap etapa educativa i, a més, permet desenvolupar habilitats com parlar en públic i el pensament crític, cosa que els capacita per pensar en profunditat sobre un tema i saber distingir la informació falsa de la correcta.

Els alumnes proposen els temes a l'organització de la lliga, després es vota i cada col·legi realitza la seva proposta; finalment, l'opció més votada entre tots els col·legis participants serà la pregunta que guiarà la competició. En aquesta edició la pregunta escollida ha estat la següent: el Govern ha de prohibir els mòbils amb accés a internet a menors de 14 anys?

Més informació:

CICAE, La liga

Sin Comentarios

Escribe un comentario

Tu correo electrónico no se publicará