Inicio Actualidad Gairebé el total d'estudiants superen les proves de les PAU 2022
España   Catalunia

Gairebé el total d'estudiants superen les proves de les PAU 2022

Els 31 987 estudiants que han aprovat les PAU han obtingut una nota mitjana de 6,87

Tal com ha informat la Generalitat de Catalunya, un total de 31 987 estudiants han superat amb èxit les proves que donen accés a cursar un grau universitari, obtenint una nota mitjana de 6,870 en la fase general. Enguany, el total d'alumnes que s'han presentat a les proves ha estat de 39 767, una xifra lleugerament per sota de la del 2021, on es van presentar més de 40 000 aspirants. La secretària general del Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC), Cristina Gelpí, ha destacat  «l’excel·lent organització i desenvolupament de les proves en el que suposava un retorn a la normalitat després de dos anys molt durs, gràcies a la col·laboració i al suport de totes les parts implicades». Gelpí també ha valorat «el precís engranatge de les PAU com a mecanisme que permet ordenar i regular l’accés de l’alumnat als estudis universitaris».

Barcelona capdavantera en aprovats

Per demarcacions, Barcelona presenta el nombre més gran d'aprovats, un total de 24 106 alumnes. Per sota, Tarragona, amb 3051 alumnes i Girona, amb 3050. Pel que fa a Lleida, el total d'aprovats ha estat de 1780. En còmputs globals, cal destacar que els alumnes que han superat amb èxit les proves PAU suposen un 96,77 % del total.

Els alumnes són cada cop més conscients de la importància dels recursos audiovisuals en l'actualitat

Vallès Occidental i Baix Llobregat entre les notes més altes

En la present convocatòria, les dues notes més altes són dos 10 que han obtingut un noi del Vallès Occidental, de l’Escola Pia de Sabadell, i una noia del Baix Llobregat, dels Salesians de Sant Vicenç dels Horts. La qualificació més alta a la demarcació de Lleida ha estat un 9,90, assolida per una alumna de l’escola Les Heures; i a Girona, i també amb un 9,90, la nota més alta correspon a una alumna de l’INS Tossa de Mar. Pel que fa a Tarragona, la nota més alta ha estat un 9,70 d'una noia de l'lNS Andreu Nin. En aquest sentit, s'ha de destacar que més de 1400 estudiants rebran les distincions de les PAU en obtenir una nota igual o superior a 9.

Cultura Audiovisual despunta entre els aprovats

Els alumnes són cada cop més conscients de la importància dels recursos audiovisuals en el temps actuals. Bona prova d'això s'ha pogut veure en aquesta edició de les PAU, on la matèria de Cultura Audiovisual ha aconseguit la nota mitjana més alta en els aprovats, amb un 7,17. Cal destacar que en anys anteriors aquesta matèria no presentava una nota destacable. Pel que fa a la Física, en canvi, una matèria que altres anys presentava una nota mitjana molt superior, enguany ha obtingut només un 5,85.

Sin Comentarios

Escribe un comentario

Tu correo electrónico no se publicará