Inicio Actualidad Escola improvisada a casa durant la quarantena
España   Catalunia

Escola improvisada a casa durant la quarantena

Recursos didàctics disponibles online

El tancament de tots els centres educatius i el teletreball ja s'han fet efectius a Espanya. Es tracta d'una mesura que no s'ha de prendre a la lleugera, ja que les persones sanes són la barrera que fa possible que el virus remeti i no només això, sinó que els nens són un grup portador i també de risc. Bé, ens quedem a casa, i ara què? Com gestionem aquests 15 dies perquè els petits no perdin el ritme acadèmic?

L'ideal és que les escoles guiïn una mica a les famílies, i no es perdin els canals de comunicació amb el centre educatiu. Des de les escoles ja s'estan manant deures i tasques per fer a casa i que així no es perdi el fil (tasca que poden realitzar mentre nosaltres seguim amb la nostra jornada laboral). Però també hi ha molts recursos educatius en línia perquè els petits de totes les edats puguin seguir aprenent mentre juguen:

Mundo primaria: en aquesta pàgina web trobem tot tipus de material educatiu classificat per categories, edats i assignatures. És impossible acabar amb tot el contingut de la pàgina web, així que tenint-la com a pàgina de capçalera assegurem el proveïment necessari per aquests dies. A més, no només es poden descarregar les fitxes didàctiques més clàssiques, sinó que compta amb multitud de jocs educatius en línia que resulten més lúdics però no per això menys constructius.

Educapeques: al meu entendre, aquesta és una de les pàgines webs educatives més interessants que he vist. No només compta amb molt material didàctic per treballar amb els nens, sinó que compta amb una secció anomenada Escuela de padres que pot ajudar-nos a resoldre, de la mà dels millors experts, des dels dubtes més generals fins a temes que requereixen una atenció especial com el TDAH, dificultats d'aprenentatge, pors i fòbies o l'assetjament escolar.

M. A. R. S., Misión para Aprender Repasando con SM: la fundació SM ha creat aquest joc, que no és més que una adaptació dels seus quaderns de repàs, que amb 30 missions espacials i més de 150 activitats per curs (de 3r a 6è de Primària) reforcen Llengua, Matemàtiques, Ciències de la Naturalesa, Ciències Socials i Anglès… El millor és que els nens ni se n'adonaran de què estan estudiant mentre juguen. Està disponible per descarregar tant en Android com en Apple, i es pot fer servir sense connexió a internet.

• Academons: es tracta d'una aplicació disponible tant per Android com per Apple que aplega més de 10.000 jocs educatius que condensen totes les assignatures de Primària. L'interessant d'aquesta aplicació és que disposa d'una secció per a pares on pots comprovar si han estudiat, el que han après i si necessiten reforç.

• Cristic: igual que les pàgines esmentades anteriorment, ofereix jocs educatius des de l'etapa infantil fins a tota la Primària.

Per a Secundària també hi ha algunes pàgines com BeChallenge, en la qual es pot aprendre per reptes, o Walinwa per treballar l'ortografia i la comprensió lectora.

Pàgines amb contingut educatiu:

https://www.mundoprimaria.com/
https://www.educapeques.com/
https://mars.apprender.sm/
https://www.youtube.com/blogdelengua
http://www.academons.com/
http://www.cristic.com/
https://bechallenge.io/
https://www.walinwa.com/

Sin Comentarios

Escribe un comentario

Tu correo electrónico no se publicará