Inicio Educación Els eSports obren les portes de la universitat
España   Catalunia

Els eSports obren les portes de la universitat

Algunes de les millors universitats ofereixen beques per a gamers

Els eSports representen una nova perspectiva sobre molts aspectes com la comunicació, la manera de treballar i la d'interactuar amb el grup d'iguals. Les universitats no només estan començant a oferir eSports com una activitat més del campus, sinó també com una manera de buscar estudiants compromesos amb les noves formes de comunicació, de treball en equip, mitjançant beques acadèmiques per a les quals els candidats han de presentar un bon perfil acadèmic i, a més, un perfil gamer d'alt nivell.

Els països més avançats en aquesta nova visió acadèmica dels videojocs són els EUA, UK i Corea del Sud. Als EUA ja hi ha més de 175 universitats que ofereixen programes de beques per a joves amb un bon perfil en eSports. Hem entrevistat Ivan Kerkoc, CEO d'Esportian, una empresa especialitzada en la gestió d'estudiants que volen estudiar a universitats dels EUA mitjançant una beca d'eSports.

Què cal per optar a una beca d'eSports?

Ivan Kerkoc: El més habitual és estar cursant Batxillerat o un Grau Superior, i tenir un nivell d'anglès B1 o B2. Es fa un estudi del perfil nde l'alumne, amb nota mitjana del Batxillerat o del cicle de Grau Superior, i es prepara la negociació preuniversitària que inclou superar els exàmens d'anglès (TOEFL i SAT) que exigeixen les universitats dels EUA. És un procés que pot durar fins a dos anys. I cal preparar el perfil d'eSports indicant equips on s'ha jugat, lligues, tornejos, així com els VOD (de l'anglès Video On Demand), que són els enregistraments de les partides del candidat. Segons els interessos d'estudi de l'alumne i el perfil econòmic de la família, es busca una universitat que ofereixi les beques i es presenta l'expedient del candidat. Quan hi ha un nivell molt alt de joc però no hi ha nivell d'anglès, orientem cap als Junior Colleges, que són universitats de dos anys, on l'alumne s'adapta a les assignatures universitàries i reforça l'idioma, i després se'l transfereix a una universitat de quatre anys perquè acabi els seus estudis i s'hi graduï. Si un estudiant vol anar als Estats Units sempre es pot trobar la manera.

Què és ser professional dels eSports? Què cal per arribar a ser professional?

David Cáceres, gerent d'esdeveniments a Asobu Esports, ens diu que s'entén per professional dels eSports una persona que pertany a un equip, a un club, del joc que sigui, i sobretot que pugui guanyar diners i viure'n. És molt complicat destacar perquè hi ha milions de jugadors a tot el món. No hi ha una drecera per aconseguir-ho, només esforç, calma, tenir paciència i confiança en les pròpies habilitats. En aquest sector, el dels videojocs, no hi ha ningú que reguli ni digui quines capacitats cal tenir exactament per arribar a ser un professional. Cal entrenar cada dia, anar aconseguint èxits i anar escalant en el nivell de les competicions. L'única referència és aprendre dels millors i estudiar-ne les estratègies de joc.

Els eSports no són un joc per a adolescents, sinó una indústria milionària i un mercat en si mateix que necessita formació acadèmica superior, en temes precisos com programació, disseny 3D, animació, estratègies esportives, de manera que comencen a ser considerats com una professió exigent i valuosa en un futur gens llunyà.

Mira el vídeo amb el reportatge complet en què hem entrevistat Nathan Meeter, director d'eSports a la universitat d'Akron (EUA), i Isaac Tian, entrenador de l'equip eSports de la universitat de Berkeley (Califòrnia), una universitat que encapçala els rànquings d'excel·lència acadèmica cada any.

Accedeix al vídeo

Sin Comentarios

Escribe un comentario

Tu correo electrónico no se publicará