Inicio Estudiantes Els certificats d'anglès no caduquen
España   Catalunia

Els certificats d'anglès no caduquen

Els estudiants catalans busquen obtenir el C1 de Cambridge

En l'actualitat, tenir un certificat de competència lingüística és fonamental, per no dir imprescindible. principalment per trobar feina. Ja no és suficient amb tenir un títol universitari per obtenir una ocupació de qualitat. Petites i grans empreses s'obren a nous mercats internacionals i s'expandeixen globalment, cosa que requereix d'empleats capaços de comunicar-se amb l'idioma universalment reconegut; l'anglès. D'aquí la necessitat de comptar amb una certificació que demostri el nostre domini d'aquest idioma. En aquest sentit, Cambridge és una de les més reconegudes arreu del món, de fet, més de 25.000 universitats, empreses i governs de tot el globus admeten aquesta certificació.

A INÈDIT  conversem amb la cap del servei de suport d 'Exams Catalunya, Mireia López, qui ens comparteix tips a tenir en compte a l'hora de presentar-se a un examen de Cambridge.

Pregunta. Què és i per a què serveix l'examen de Cambridge, i què el diferencia d'altres certificats d'altres universitats?

Resposta. Els certificats de Cambridge English serveixen per demostrar el teu nivell d'anglès d'una forma oficial. Aquests obren les portes de l'educació superior i milloren les oportunitats d'ocupació. Moltes certificacions de Cambridge English també s'accepten a efectes de visats i estudis al Regne Unit, Austràlia, Estats Units i Canadà

La universitat de Cambridge es va fundar el 1209, i el departament de Cambridge English es va crear el 1913, i des d'aleshores realitzen exàmens oficials per certificar el nivell d'anglès dels candidats. A dia d'avui, examina més de 6 milions de candidats cada any a tot el món, i els seus certificats són acceptats per més de 25,000 universitats, empreses i governs.

P. Dels 6 nivells de certificació, quins són els més sol·licitats pels estudiants?

R. Tot i que Cambridge English certifica tots els nivells d'anglès, des d'A2 fins a C2, l'examen de B2 First ha estat, durant molt de temps, el certificat amb més demanda, però hem notat un repunt important en els últims anys del nivell C1 Advanced.

B2 va ser per molt de temps el certificat amb més demanda pels estudiants espanyols

 

P. Quant temps de validesa té un certificat de Cambridge?

R. Els certificats de Cambridge English són proves basades en un nivell específic del Marc Comú Europeu de Referència (MCER) i no tenen data de caducitat. No obstant això, algunes institucions com universitats, empreses o organitzacions governamentals poden decidir durant quant temps accepten els resultats. Tot i que la majoria tindrà en compte l'evidència de si un candidat ha pres acció per mantenir o millorar el seu anglès des que va obtenir el certificat. Per això, en cas de dubte, suggerim als candidats que parlin amb la institució en la qual volen presentar els seus certificats.

Els certificats de Cambridge no tenen data de caducitat, però algunes empreses poden decidir el període de validesa

 

P.  l'examen de Cambridge també es pot realitzar en ordinador, quins avantatges i desavantatges presenta aquesta modalitat?

R: Així és, des de fa uns anys, Cambridge English ofereix la possibilitat de fer l'examen en un ordinador en un dels nostres centres. Cada vegada més es demana aquesta modalitat, especialment entre els candidats més joves, per diversos motius: la data límit d'inscripció és més propera a la data de l'examen, els resultats i els certificats s'obtenen en menys temps que en un examen en paper, la part de "Listening" es fa amb uns auriculars, a la part del "Writing" els candidats poden editar la seva resposta fàcilment...

P. Quins consells donaries als que volen examinar-se amb Cambridge?

R. És important preparar-se per a un examen de Cambridge English ja que s’avaluen totes les habilitats de l'idioma (gramàtica, comprensió lectora, escriptura, comprensió auditiva i expressió oral). La majoria de candidats es preparen en escoles o acadèmies, tot i que també es pot fer de forma individual amb el material compartit a la nostra pàgina de suport.

El dia de l'examen, és molt important escoltar les instruccions del personal que vigila l'examen ja que donen informació molt important. Si un candidat no segueix les instruccions del vigilant pot donar lloc a errors, com usar "típex" o bolígrafs esborrables al "Writing". També pot comportar una desqualificació si el candidat no segueix les instruccions i continua escrivint quan el temps de l'examen finalitza, o si comet algun tipus de mala praxi.

Utilitzar típex pot desqualificar un estudiant

 

P. Amb quina freqüència s'actualitzen els exàmens Cambridge i com feu des de l'acadèmia per mantenir-vos al dia d'aquests canvis? Com han evolucionat aquests exàmens en l'última dècada? Hi ha hagut canvis significatius en l'estructura, el contingut o l'avaluació?

R. Les titulacions de Cambridge English són exàmens dissenyats al detall per aprendre anglès d'una forma efectiva, gratificant i entretinguda, i es realitza el mateix examen a tot el món el mateix dia, i és un examen diferent en cada sessió.

Els exàmens de Cambridge English tenen un enfocament diferenciador que consisteix a fomentar la millora contínua, seguint un procés clar per millorar les destreses lingüístiques en anglès. L'evolució dels exàmens en l'última dècada no ha estat significativa, tot i que cada any hi ha alguna actualització. La comunicació entre Exams Catalunya i Cambridge English és molt fluida, per la qual cosa cada modificació en els exàmens se'ns comunica amb antelació a la seva entrada en validesa per poder informar el personal responsable de les sessions d'examen. Aquestes modificacions també es poden veure a la pàgina de Cambridge English, i són de lliure accés.

P. Quins recursos en línia recomaneu als estudiants per millorar la seva destresa en l'anglès?

R: Recomanem als candidats que entrin a la nostra pàgina de suport, Exams Owl, on podran veure recursos per practicar l'examen, així com recomanacions per al dia de l'examen. També veuran el calendari per a les nostres "Masterclasses", sessions online on Anne Robinson, experta en exàmens de Cambridge English i autora de material per a l'aprenentatge de l'anglès, fa un repàs de tot l'examen, amb consells per a candidats que estan en procés de presentar-se.

 

Sin Comentarios

Escribe un comentario

Tu correo electrónico no se publicará