Inicio Educación Alumnes de tot Espanya simulen a Barcelona el funcionament de les Nacions Unides
España   Catalunia

Alumnes de tot Espanya simulen a Barcelona el funcionament de les Nacions Unides

238 alumnes de 22 escoles nacionals faran de delegats de Nacions Unides

La ciutat de Barcelona acollirà des d'avui fins diumenge la simulació acadèmica dels Comitès de Nacions Unides S’MUN 2030. La conferència reunirà 238 alumnes procedents d'escoles de tota la geografia espanyola. Aquests joves treballaran com a delegats de diferents països membres de l'Organització de les Nacions Unides analitzant, discutint, negociant i preparant propostes per intentar resoldre un repte de l'actualitat global.

En aquesta edició, el tema a debatre tracta sobre les oportunitats i els inconvenients de la intel·ligència artificial per aconseguir els objectius de desenvolupament sostenible. Dividits en diversos comitès, els joves delegats defensaran la posició dels països assignats en funció de la predicció de possibles escenaris, la investigació i l'anàlisi de les conseqüències globals que les diferents posicions sobre els temes podrien tenir en un futur proper.

El tema a debatre tracta sobre els reptes i amenaces de la IA

Hem de posar límits a l'enginyeria genètica? Com deuria ser l'educació del futur al món? Com hem de regular l'ús de la intel·ligència artificial a la indústria armamentista? Aquestes són algunes de les preguntes a les quals tractaran de donar resposta els delegats als diferents comitès de la Conferència.

Per respondre aquestes preguntes, els estudiants treballaran en el desenvolupament d'habilitats com ara l'oratòria, el lideratge, el treball en equip i la capacitat d'escolta. Han de fer servir la llengua anglesa durant tot el procés. La sessió inaugural tindrà lloc avui a les 9.30 h, a l'Aula Magna de la Universitat Abad Oliva, i anirà a càrrec de Sergi Rodríguez López-Ros, vicerector d'aquesta universitat; i les sessions de treball es duran a terme a les instal·lacions del centre internacional St. PETER'S SCHOOL de la Ciutat Comtal.

S'MUN 2030 (Singularity Model of United Nations 2030) va néixer a Barcelona impulsat per Singularity Foundation amb l'objectiu d'introduir alumnes de Secundària i Batxillerat als principis i valors de les Nacions Unides, i tenint en compte els Objectius de Desenvolupament Sostenible que aquesta organització va adoptar el 2015 per reduir les desigualtats, protegir el planeta i garantir la prosperitat de tot el món. Aquest model de simulació del funcionament de les institucions de les Nacions Unides promou l’interès dels alumnes en les relacions internacionals i en el debat de temes rellevants a nivell mundial. Alhora, millora les seves habilitats de diàleg, diplomàcia, dialèctica, treball en equip, oratòria, resolució de conflictes, construcció de consensos, cooperació i lideratge.

Sin Comentarios

Escribe un comentario

Tu correo electrónico no se publicará