Inicio Salud y psicología Aliments que has de portar a un examen
España   Catalunia

Aliments que has de portar a un examen

Alimenta el teu cervell, dieta d'exàmens

A les èpoques d'exàmens, el dia a dia de l'estudiant es modifica, normalment fa menys activitat física però té un gran desgast emocional i intel·lectual. També els hàbits del son pateixen en aquestes èpoques. Tot això pot crear una situació d'estrès i una sobrecàrrega de tensió emocional als estudiants que pot arribar fins i tot a influir en els resultats acadèmics.

Amb una alimentació adequada podem mantenir els nostres neurotransmissors a punt en etapes d'estrès emocional i d'exigència intel·lectual. Hi ha aliments determinats que et poden ajudar millorant la producció de serotonina i dopamina, que faciliten un funcionament neuronal correcte.

Pren nota d'alguns aliments que pots portar i ingerir abans, durant i després d'un examen. Pensa que el teu cervell també necessita alimentar-se adequadament per obtenir el millor rendiment:

Plàtan, nous, llet, nabius, pastanaga i aigua

Plàtan: és fonamental pel seu alt contingut en potassi i vitamina C, però sobretot per la vitamina B6 que ajuda a la producció de neurotransmissors.

Nous i ametlles: gràcies al seu alt contingut en fòsfor milloren la memòria, hi ha estudis que ho demostren, i sempre ajuden a reduir el colesterol.

La llet, gràcies a la seva vitamina B12, protegeix i manté les habilitats cognitives i evita el deteriorament mental.

L'ou té aminoàcids i vitamina B que ajuden a la capacitat d'atenció i de memòria a llarg termini.

Nabius: tenen un alt poder antioxidant, milloren la memòria i la producció d'impulsos nerviosos gràcies al potassi.

Pastanaga: posseeix l'antioxidant betacarotè que augmenta la retenció i la memòria, a més si la menges crua redueix l'estrès i la sensació de gana. Quan la mastegues descàrregues tensió a la mandíbula i exigeix grans quantitats de saliva per ser digerida, per la qual cosa aporta sensació de sacietat.

Hidratació, sempre

No oblidis la hidratació, beu aigua, t'ajuda a regular la pressió sanguínia i a estar més atent. I per suposat, dormir el correcte, no es tracta de dormir moltes hores, però mira de prendre alguna infusió relaxant o un got de llet abans de dormir per intentar tenir un descans de qualitat encara que sigui breu.

Si englobes aquests aliments en una dieta sana i equilibrada, l'èxit està pràcticament assegurat, sempre que no oblidis afegir-hi l'element principal: haver estudiat.

Sort!

Sin Comentarios

Escribe un comentario

Tu correo electrónico no se publicará