Inicio Educación 122.000 estudiants de Batxillerat i FP
España   Catalunia

122.000 estudiants de Batxillerat i FP

van estudiar sense anar al centre escolar

L'arribada de les TIC i la innovació tecnològica han suposat molts canvis, i especialment en l'educació. Gràcies a la digitalització han aparegut noves formes de cursar un grau, un postgrau o un màster. Així doncs, ja no només ens enfrontem al repte de decidir on cursar la nostra titulació, sinó també al de triar com volem cursar-la: presencial o en línia.

Ja no només ens enfrontem al repte de decidir on cursar la nostra titulació, sinó també al de triar com volem cursar-la: presencial o en línia

La formació en línia té molt èxit a Espanya, i no només pel que fa a estudis universitaris, sinó també a la formació professional i al batxillerat. Segons dades del Ministeri d'Educació, 122.000 alumnes van estudiar batxillerat i formació professional sense anar a classe, i més de 300.000 estudiants es van matricular a les universitats espanyoles per cursar en línia un grau, un màster oficial o un doctorat durant el curs 2016-2017.

122.000 alumnes van estudiar batxillerat i formació professional sense anar a classe, i més de 300.000 estudiants es van matricular a les universitats espanyoles per cursar la seva titulació en línia

Segurament t'estiguis preguntant quina és la millor opció. Abans de respondre a la teva pregunta, deixa'm dir-te que, en realitat, les dues modalitats presenten avantatges i desavantatges, per això és important conèixer què ens ofereix cada modalitat per poder escollir la que més s'adeqüi a la nostra situació i a les nostres necessitats.

La formació presencial és la típica de tota la vida, en la qual els estudiants assisteixen a classe en un horari i un lloc determinats. El professor actua com a transmissor de coneixements i l'estudiant en les classes més teòriques és un ens passiu.

El més beneficiós d'aquesta modalitat és la possibilitat d'establir lligams socials (d'amistat i de companyerisme) que ajuden a crear un clima d'estudi que et motiva. Les classes presencials estan recomanades per a persones amb poca capacitat d'organització, ja que en elles disposes d'un professor que et facilita el seguiment i que pot respondre els teus dubtes a l'instant. No obstant això, cal tenir en compte que en la formació presencial el cost sol ser més elevat, i no només per la matrícula, sinó també per les despeses de desplaçament i el material que et demanen.

Les classes presencials estan recomanades per a persones amb poca capacitat d'organització

En la formació presencial el cost sol ser més elevat

Per contra, la formació en línia consisteix en cursar una titulació o un curs a distància, és a dir, accedint a les classes i al material des de l'espai virtual. Això vol dir que la persona que opti per aquesta modalitat aprèn des de casa o des de qualsevol altre lloc, sense necessitat de desplaçar-se. Aquesta flexibilitat és la característica més destacada de les classes en línia, ja que et permet combinar la feina o altres activitats amb l'estudi. A més, els cursos i les titulacions en línia resulten atractius perquè et permeten cursar el grau o el màster que vulguis i on vulguis, sense tenir en compte les limitacions de l'espai i del temps. O sigui, puc cursar el meu màster a Oxford, Harvard o Cambridge des de la meva casa dels Pirineus? Sí, pots, sempre que el teu màster estigui en modalitat en línia i t'hi admetin.

La flexibilitat és la característica més destacada de la modalitat en línia

A més, els graus, postgraus, màsters o cursos en línia normalment solen ser més barats. L'únic material que necessites és un ordinador i internet per poder accedir als arxius digitalitzats, i el ritme d'aprenentatge el marques tu, no el professor.

No obstant això, optar per la modalitat en línia exigeix disciplina i organització per poder aprofitar el temps al màxim i rendir de forma adequada. També es necessita una alta dosi de voluntat per poder complir amb els terminis que t'has imposat a tu mateix, i no quedar-te enrere en la formació.

Tanmateix, en les classes en línia es troba  a faltar moltíssim la socialització amb els companys, ja que en la majoria de casos només hi interactues de manera virtual, ja sigui en els fòrums de debat o en els grups de classe. Passa el mateix amb la relació amb el o els professors: a les classes en línia només pots contactar amb el professorat per correu, la qual cosa fa que es perdi la calidesa en la conversa.

Resumint, tant la modalitat presencial com la d'en línia tenen avantatges i desavantatges, per això és recomanable valorar la nostra situació, les nostres capacitats i temps per escollir l'opció que s'adequa millor a la nostra vida.

Més informació: 

https://www.wormholeit.com/es/novedades/751-las-5-diferencias-fundamentales-entre-la-educacion-virtual-y-presencial


https://www.infoemprendedora.com/formacion-presencial-online-claves-imprescindibles-curso-exito/

Sin Comentarios

Escribe un comentario

Tu correo electrónico no se publicará