Inicio Tech y Robotica Xpatient Congress assenyala el pacient com epicentre per l’eficiència dels tractaments
España   Catalunia

Xpatient Congress assenyala el pacient com epicentre per l’eficiència dels tractaments

Barcelona acull la 7a edició

Durant dos dies, Barcelona acull l'Xpatient Congress on es debat sobre la figura del pacient com epicentre per l’efectivitat de l’ús de la tecnologia en qualsevol procés assistencial. Aquesta setena edició confirma aquest congrés com una trobada obligada entre agents implicats en els àmbits sanitaris i assistencials per millorar el sistema de salut.

Felip Miralles, director de la Unitat Digital Health al centre tecnològic Eurecat, parla del paper de la tecnologia en la relació pacient-metge: «és com un ball a dos on cada part depèn i condiciona l’altra». L’ús de la tecnologia millora l’acció del professional i afavoreix el tractament proper i de més qualitat perquè evita pèrdues de temps per obtenir dades bàsiques, ja que els robots i altres dispositius poden facilitar la captació i la interpretació de dades basals bàsiques per als pacients.

Miguel A. Montero, president de la Comissió de Salut Digital a AMETIC, ha participat telemàticament a la primera conferència del congrés i ha apuntat que l’educació del pacient en l’ús i la comprensió de la tecnologia assistencial és igual de necessària que la formació dels professionals.

La doctora Carmen Torras, cap del grup de recerca en robòtica assistencial i col·laborativa del CSIC i la UPC, ha presentat els projectes amb robots en els que treballa i ha parlat de l’ètica necessària en aquests processos.

El format híbrid d’aquest congrés afavoreix la participació de professionals, alhora que ha ofert la possibilitat de la interactuació entre públic assistent i ponents participants.

La tecnologia i la visió de noves necessitats en situació de pandèmia han accelerat el desenvolupament de nou sistemes d’assistència sanitària que transformaran tant a pacients com a professionals de la salut.

L’Xpatient Congress està organitzat pel centre tecnològic Eurecat, l’Hospital Clínic de Barcelona, l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya i l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, amb l’impuls de la comunitat de pràctica XPA (Experiència de Pacient) Barcelona.

Sin Comentarios

Escribe un comentario

Tu correo electrónico no se publicará