Inicio Tech y Robotica Totes les escoles del món estaran connectades
España   Catalunia

Totes les escoles del món estaran connectades

El programa de l’ONU anomenat Giga s'instal·la a Barcelona

El centre tecnològic de Giga per connectar digitalment totes les escoles del món s’instal·larà a Barcelona, a l’antiga fábrica Ca l’Alier, reconvertida en un centre d’innovació urbana al barri 22@.

El Govern d’Espanya, la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament han acordat establir a Barcelona el centre tecnològic de Giga, el programa de l’ONU per connectar digitalment totes les escoles del món. L’objectiu és contribuir a impulsar la millora de l’educació global, reduir l’exclusió i la bretxa digital i fer, doncs, un pas important en el compliment dels objectius de desenvolupament sostenible (ODS).

Es preveu que s’instal·li a Ca l’Alier, seu de la innovació urbana de la ciutat, que ja inclou el Centre de Coinnovació de CISCO per la Transformació Digital i l’Internet de les Coses, i s’integri en l’ecosistema de les TIC de Barcelona.

La desigualtat en l’accés a Internet i a les xarxes accentua les bretxes digitals i educatives entre països desenvolupats i països en desenvolupament i les desigualtats internes, cosa que agreuja l’exclusió i limita les oportunitats per als infants més vulnerables. Aquesta bretxa digital té implicacions en l’àmbit educatiu, sanitari, econòmic i d’ocupació, i també aprofundeix en la desigualtat de gènere.

Giga, fundada per Unicef (fons de les Nacions Unides responsable de la infància) i la UIT (organisme especialitzat de les Nacions Unides per a les tecnologies de la informació i la comunicació), és una iniciativa que persegueix connectar totes les escoles del món a Internet el 2030. Sis-cents milions de persones al món estan desconnectades de l’àmbit digital, i 1300 milions d’infants no tenen un accés adequat a Internet per a objectius d’educació i aprenentatge. Des del 2019 més d’un milió d’estudiants i de professors han tingut accés per primera vegada a Internet gràcies a aquesta iniciativa.

Font: Ajuntament de Barcelona.

Sin Comentarios

Escribe un comentario

Tu correo electrónico no se publicará