Inicio Educación Reptes de l'escola privada a l'era post-COVID
España   Catalunia

Reptes de l'escola privada a l'era post-COVID

Visió de les principals escoles privades de Catalunya

La crisi sanitària mundial ha produït un canvi en el paradigma educatiu de l'ensenyament privat. La ràpida adaptació, la unió entre els diferents centres i la intervenció d'una associació com EPIC Escoles han estat motors per a la nova visió de les principals escoles privades a Catalunya.

Amb la calma que aporta l'estiu, els dies llargs, les altes temperatures, el silenci als patis, l'Associació d'Escoles Independents i Privades de Catalunya (EPIC Escoles) va reunir els seus associats per celebrar que no només han suportat els reptes inimaginables en què es van veure immersos per la pandèmia de la COVID-19, sinó que han crescut en nombre de centres, en places d'alumnes, en noves etapes educatives, així com en recursos i personal professional dins la pròpia associació.

A l'acte va assistir la directora general de Centres Concertats i Privats de Catalunya, senyora Pilar Contreras Llanas, que va pronunciar un discurs en el que presentava la nova gestió del Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, amb nou conseller al front, el senyor Josep González-Cambray, defensor de la presencialitat als centres durant el confinament patit en el curs acadèmic 2020-2021. La senyora Contreras va reconèixer el valor de les escoles privades que acostumen a ser escoles petites, amb un únic centre, i que es troben habitualment soles en el seu dia a dia.

Les escoles privades estan habituades a treballar soles en el seu dia a dia

Vicenç Gandol, director general de Globaleducate, director d'Àgora Sant Cugat International School, va reconèixer el sobreesforç i la reinvenció que han afrontat des de la direcció dels centres privats i la importància de participar d'una associació com EPIC Escoles, creant vincles i formes de treballar que perduraran en el temps.

Segons paraules de la senyora Contreras, l'escola privada és fonamental com a model educatiu perquè permet donar resposta a les necessitats d'algunes famílies i és crucial per fer complir el dret a la llibertat d'ensenyament.

L'escola privada assegura el dret a la llibertat d'ensenyament

Sergi Turró, director administratiu del Lycée Internacional Barcelona, Bon Soleil Gavà, afirmava que el procés d'adaptació davant de qualsevol circumstància ha de ser ràpid i les escoles privades han d'aprendre a treballar en equip, de forma més horitzontal, també en projectes pedagògics, no només en estratègies directives.

La formació professional ha sortit reforçada de la crisi sanitària, la societat ha après a valorar els professionals tècnics i els tècnics superiors

La pandèmia ha millorat la percepció de la formació professional en la societat, així ho va afirmar Olga Aranda, directora de l'Institut de Formació Professional Roger de Llúria. La senyora Aranda va explicar que la societat ha entès que el gran treball se centra en els professionals tècnics, com els sanitaris, i els tècnics superiors. S'ha millorat el nivell acadèmic dels estudis en formació professional des d'on es pot accedir a estudis universitaris com es faria des de les opcions del batxillerat.

Alex Cerdà, president d'EPIC Escoles i director de l'escola internacional Princess Margaret, recorda que l'essència de l'associació és «ser escola», i que tradicionalment els centres educatius privats treballaven separats els uns dels altres. L'associació afavoreix la trobada de tot tipus d'escoles privades, tant internacionals com de música, de formació professional o especialitzades en batxillerats i nous projectes educatius que arribaran. La voluntat és fer un pas endavant i afrontar reptes didàctics com els nous formats lectius gràcies a la tecnologia i fomentar el valor de les persones des de qualsevol perspectiva.

Imagen logo de EPIC Escoles y acceso a su página web

Més informació:

EPIC ESCOLES

Mira el vídeo de la reunión

enlace a video en YouTube de la reunión de las escuelas privadas de catalunya

Suscríbete a nuestro canal en YouTube

 

Sin Comentarios

Escribe un comentario

Tu correo electrónico no se publicará