Inicio Va de cine Pel·lícules amb valors, un regal màgic
España   Catalunia

Pel·lícules amb valors, un regal màgic

Cinc títols inspiradors per a aquestes festes

El Nadal és sinònim de família, il·lusió i regals. Sens dubte són unes dates per compartir amb els nostres éssers estimats tota mena d'activitats. A més, gairebé sempre, les vacances nadalenques són una gran oportunitat per veure cinema en família. Avui us recomanem cinc pel·lícules, les quals aporten valors educatius que bé podem posar en pràctica al llarg de la resta de l'any.

 

Wonka (Paul King, 2023)

Basada en el personatge que protagonitza Charlie i la fàbrica de xocolata, el llibre infantil més emblemàtic de Roald Dahl i un dels més venuts de tots els temps, Wonka explica la història de com el major inventor, mag i xocolater del món es va convertir en l'estimat Willy Wonka que coneixem avui dia. La història se centra en la seva joventut i en com va trobar un oompa-loompa en una de les seves primeres aventures.

Wonka ens anima a perseguir els nostres somnis davant l'adversitat, i promou que una nova generació conegui els llibres de Roald Dahl

Pel·lícules així calen per Nadal (i durant tot l'any). Brillant, lluminosa i commovedora. Té diverses escenes musicals que emocionen, en especial la que passa volant per les teulades del zoo. És tan meravellosa com una tassa de xocolata calenta en una tarda d'hivern. A més, ens anima a lluitar pels nostres somnis. És a dir, a trobar la vocació en allò que sabem fer més bé. I, d'altra banda, incentiva a la lectura, promovent que una nova generació de nens s'acosti per primera vegada a l'obra de Roald Dahl.

Wonka ja està disponible a les sales de cinema. Podeu trobar el seu tràiler en aquest enllaç.

Klaus (Sergio Pablos, 2019)

Un carter és enviat a una ciutat congelada al nord llunyà, on descobreix que Papà Noel hi està amagat. A Jesper, el pitjor estudiant de l'acadèmia postal, el destinen a Smeerensburg, una gèlida illa més enllà del Cercle Polar Àrtic, on els seus conflictius habitants amb prou feines intercanvien paraules i molt menys cartes. Jesper està a punt de rendir-se quan troba una aliada, Alva, la professora del poble. També descobreix Klaus, un misteriós fuster que viu aïllat en una cabanya plena de joguines fetes a mà. Aquestes improbables amistats portaran l'alegria de nou a Smeerensburg, i crearan un nou llegat de veïns generosos, llegendes màgiques i mitjons penjats amb afecte a les xemeneies.

«Un veritable acte de generositat sempre en generarà un altre». Aquesta és la frase que defineix Klaus, un nou gir a l'origen del mite de Santa Claus

Es tracta d'una producció espanyola animada, guanyadora del BAFTA i nominada als premis Oscar. Destaca pel seu gir original sobre l'origen del mite de Santa Claus. El poder de l'amistat es troba entre els seus principals valors, així com la importància de compartir la generositat. Fa que sentim el veritable esperit del Nadal gràcies a una sèrie d'ingredients que ens recorden els contes d'abans. Així mateix, el missatge que transmet és, en suma, revelador per als petits de la casa, però també amb profundes reflexions de cara al públic adult.

Klaus forma part del catàleg de Netflix. En aquest enllaç trobareu el seu tràiler.

Malson abans de Nadal (Henry Selick, 1993)

Quan Jack Skellington, el senyor de Halloween, descobreix el Nadal, es queda fascinat i decideix millorar-lo. Tanmateix, la seva visió de la festivitat és totalment contrària a l'esperit nadalenc. Els seus plans inclouen el segrest de Santa Claus i la introducció de canvis força macabres. Només la seva xicota Sally és conscient de l'error que està cometent.

No sempre omplir el buit interior que sentim és la millor solució als nostres problemes. Jack Skellington ha de ser fidel als seus principis, ja que, en cas contrari, les conseqüències poden ser desastroses

Basada en una idea original de Tim Burton, Malson abans de Nadal és considerada una obra mestra del gènere d'animació en stop motion. Dins el seu guió hi ha una clau molt significativa: ens hem d'acceptar tal com som, i no entestar-nos en ser qui no som. A Jack li van molt bé les coses sent el rei de les carbasses, però quan intenta agradar els altres convertint-se en Santa Claus el desastre és immediat. Aspira a omplir la seva vida amb estímuls que més tard o més d'hora aniran en contra de la seva forma de ser. No sempre omplir el buit interior que sentim és la millor solució als nostres problemes.

La plataforma Disney + ofereix aquesta pel·lícula dins dels seus continguts. El seu tràiler el teniu disponible en el següent enllaç.

Que bonic que és viure! (Frank Capra, 1946)

George Bailey (James Stewart) és un honrat i modest ciutadà que dirigeix i manté un petit banc familiar, malgrat els intents d'un poderós banquer per arruïnar-lo. El dia de la nit de Nadal de 1945, aclaparat per la sobtada desaparició d'una important suma de diners, que suposaria no només la fallida del seu banc, sinó també un gran escàndol, decideix suïcidar-se, però quan està a punt de fer-ho passa una cosa extraordinària.

Els valors que transmet Que bonic que és viure! donarien per fer un article complet. Ens mostra que viure és meravellós, però el camí no sempre és fàcil

Sense cap gènere de dubtes, Que bonic que és viure! és considerada la pel·lícula nadalenca per excel·lència. De forma sorprenent, en el moment de la seva estrena va ser un notable fracàs. No obstant, el públic de diverses generacions la va començar a descobrir a la petita pantalla. És habitual que els diferents canals de televisió la programin en aquests dies. Els valors que transmet donarien per fer un article complet. Ens explica que viure és meravellós, però el camí no sempre és fàcil. Al llarg del dia a dia sorgeixen diferents problemes que ens fan perdre'ns, fins al punt de fer trontollar les nostres conviccions i fins i tot la pròpia existència. Tanmateix, el guió planteja que hem de viure amb intensitat, perquè cada moment és únic i irrepetible.

Dues plataformes ofereixen al seu catàleg aquest clàssic nadalenc: Prime Video i Filmin. El seu tràiler el podreu veure en el següent enllaç.

Bon Nadal (Christian Carion, 2005)

La pel·lícula està basada en una història real que va succeir durant el Nadal del 1914, a principis de la Primera Guerra Mundial (1914-1918), quan en diverses zones del front soldats alemanys, francesos i escocesos van enterrar les seves diferències i els seus morts i van celebrar la nit de Nadal junts.

La fraternitat i l'empatia en temps difícils. Aquesta història, carregada de valors educatius, es basa en un succés real ocorregut durant la Primera Guerra Mundial

De totes les nostres recomanacions és la pel·lícula dirigida a un públic més adult, però al seu darrere hi ha una història carregada de valors educatius per als més joves, en especial fraternitat i empatia. A partir d'un esdeveniment real, ens fa reflexionar sobre la condició humana i el valor de la pau en temps difícils. Igualment, ensenya les reveladores conseqüències que va portar la Primera Guerra Mundial, les resquícies de la qual encara tenen ressò en la nostra societat actual a Europa.

Aquesta producció francesa la trobareu a la plataforma A Contracorriente +, i el seu tràiler en el següent enllaç.

Sin Comentarios

Escribe un comentario

Tu correo electrónico no se publicará