Inicio Educación La Lliga de Debat CICAE arriba a Barcelona
España   Catalunia

La Lliga de Debat CICAE arriba a Barcelona

Van participar 200 alumnes de tot Espanya

El debat escolar arriba a Barcelona amb la quarta edició de la Lliga de Debat CICAE (UCJC, Universitat Camilo José Cela). El tema d'aquesta trobada era la necessitat o no d'igualar els permisos de paternitat i de maternitat.

Estudiants des de 3r de l'ESO fins a 2n de Batxillerat són els participants

La IV Lliga de Debat Preuniversitari CICAE-UCJC, organitzada per l'Asociación de Colegios Privados e Independientes i la Universitat Camilo José Cela, ha donat el tret de sortida el passat cap de setmana a St. Peter's School, on al voltant de 200 alumnes han debatut sobre si s'hauria d'implantar a Espanya una baixa de paternitat obligatòria de 16 setmanes per a tots dos progenitors.

La lliga es compon de dos tornejos classificatoris i una final, en total estan inscrits 34 col·legis de tot Espanya, sent així la competició de debat preuniversitari amb més participació d'Europa i l'única que se celebra en dos idiomes simultàniament: espanyol i anglès. El 9 i el 10 de novembre va tenir lloc el primer torneig classificatori, en què 30 equips han exposat els seus arguments davant d'un tema de gran actualitat. Els gairebé 200 alumnes participants estan cursant els seus estudis des de 3r d'ESO fins a 2n de Batxillerat.

Los Bolivarianos, grup del Brains International School La Moraleja, es va convertir en l'equip guanyador en anglès, i procedent del Colegio Arcángel Rafael l'equip Clara Campoamor va guanyar aquest mateix títol en la modalitat d'espanyol. Cristián Bucsa, del col·legi Ágora International School Portals, i Nicolau San Millán, del SEK International School Catalunya, es van alçar amb els trofeus a millors oradors, en anglès i en espanyol, respectivament.

La Lliga de Debat CICAE-UCJC és la més important a Europa en la categoria de debat preuniversitari

La competició té una vocació formativa: des de setembre experts del Club de Debat de la UCJC s'han dirigit a tots els col·legis participants per impartir als alumnes formació especialitzada en oratòria, comunicació efectiva i debat. Aquesta sessió prèvia els proporciona les pautes necessàries per argumentar i parlar en públic, amb pràctiques de simulació de debats sobre temes d'actualitat nacional i internacional.

Els alumnes han preparat durant gairebé dos mesos la pregunta a debatre en el I Torneig a St. Peter's School: «Hauria d'implementar Espanya una baixa de paternitat obligatòria de 16 setmanes per a tots dos progenitors?». Minuts abans de l'inici de cada debat els joves coneixen si la seva posició serà a favor o en contra, així que prèviament s'hauran d'haver preparat ambdues possibilitats, amb el desenvolupament del pensament crític que això comporta.

Per complementar l'experiència cultural a Barcelona, alguns dels col·legis participants es van traslladar a la ciutat comtal el divendres per gaudir d'una visita guiada a la Casa Milà, coneguda com la Pedrera, Patrimoni Mundial de la UNESCO i un espai imprescindible per aprendre sobre el món d'Antoni Gaudí.

Hi ha grups de debat en anglés i uns altres en espanyol

La Lliga de Debat Preuniversitari consta de tres tornejos, dos classificatoris i la final, en la qual es competeix per ser l'equip campió de debat en espanyol, el grup guanyador de debat en anglès, així com el millor orador i oradora de la temporada, tots ells a nivell preuniversitari.

El primer torneig ha tingut lloc el 9 i el 10 de novembre a St. Peter's School de Barcelona, el segon torneig serà el 24 i el 25 de gener al Colegio Los Sauces de Torrelodones i la final es durà a terme el 27 i el 28 de març al campus de Villafranca del Castillo de la Universitat Camilo José Cela.

La quarta edició de la Lliga de Debat CICAE-UCJC compta amb la col·laboració de l'Àrea d'Educació del Grup Planeta, Mc Yadra, Alkora, Trinity College of London i Material Escolar.

Foto: guanyador del debat en idioma espanyol, CICAE.

Mireu el vídeo resum d'aquesta convocatòria.

Sin Comentarios

Escribe un comentario

Tu correo electrónico no se publicará