Inicio Tech y Robotica Innovant en educació des del sector audiovisual
España   Catalunia

Innovant en educació des del sector audiovisual

Barcelona acull per segon any consecutiu la fira mundial de la tecnologia audiovisual, ISE 2023

Aquesta setmana Barcelona acull per segon any consecutiu l'esdeveniment internacional de tecnologia de l'audiovisual, ISE (Integrated Sistems Europe), que es celebrava a Amsterdam des del 2005. Un any més la fira ha comptat amb un pavelló dedicat a la innovació tecnològica per a l'educació, on s'han presentat infinitat de solucions tecnològiques per a un bon equipament de les escoles.

Solucions per a docents i estudiants

Solucions tant per a l'alumne com per al professor han estat protagonistes als diferents expositors de la zona de tecnologia d'educació i de comunicacions: pantalles i projectors interactius, sistemes de presentació sense fil, comunicacions per vídeo o diferents eines per compartir continguts a l'aula.

ISE 2023 presenta solucions per trencar la barrera espai-temps en entorns educatius

Trencar la barrera espai-temps i aconseguir entorns més immersius és el repte a què responen aquestes propostes tecnològiques. En aquest sentit destaca el sistema de videoconferències 360º que ha presentat Logitech i que capta la imatge de tot l'espai amb els ponents intervinents integrant-los en una sola pantalla. «Se sol ubicar al centre de la sala, compta amb 4 càmeres i amb diferents tipus de visualització per captar la imatge de tots els que intervenen, de manera que qui estigui connectat des de casa pugui sentir-se integrat dins la sala com si hi estigués físicament», expliquen des de la marca.

Rally Bar i Scribe són altres de les tecnologies que es presenten com a eines molt útils per crear espais híbrids, ja que aquests faran possible que un nen connectat des de casa pugui veure a la pantalla el que el professor està escrivint al tauler.

Dispositius immersius per connectar estudiants i professors, solucions per treballar amb més eficiència en entorns grupals, productes amb la màxima compatibilitat, o sistemes per col·laborar i compartir, formen el kit tecnològic que proposa ISE 2022 per equipar les aules del present i del futur.

D'altra banda, a ISE 2023 s'ha dut a terme la cimera de Tecnologia Educativa el dia 1 de febrer amb el lema «Connectat, compassiu i creatiu: tecnologia educativa per a un món canviant», on diferents experts van estar explorant continguts relacionats amb el futur de la tecnologia educativa. Destaca en aquesta conferència la ponència de la docent i investigadora Jo-An Kamp, de la Universitat de Fontys a Holanda, que ha reflexionat sobre el disseny de les eines digitals i com influeixen en l'aprenentatge i la personalització d'experiències educatives. Així mateix, el metavers també ha estat protagonista durant la cimera i s'ha analitzat el seu impacte en l'aprenentatge i l'ensenyament, a més de la sostenibilitat, la salut mental, el benestar o la necessitat d'una pedagogia compassiva, entre altres temes que també han sigut objecte de debat.

ISE 2023: https://www.iseurope.org/ise-2023-conference-programme

Font: INÈDIT AGÈNCIA

Sin Comentarios

Escribe un comentario

Tu correo electrónico no se publicará