Inicio Tech y Robotica Innovació tecnològica educativa
España   Catalunia

Innovació tecnològica educativa

La iniciativa de Digibot

La tecnologia ha canviat la nostra forma de percebre el món, de comunicar-nos i, fins i tot, d'educar i educar-nos en la societat de la informació i el coneixement. No obstant, la innovació tecnològica aplicada a l'educació no només consisteix en una mera substitució de llibres en paper per llibres digitals o d'una incorporació d'ordinadors i tauletes a les aules, sinó que es tracta d'una profunda transformació que afecta tant a l'espai d'aprenentatge com als rols de docents i alumnes.

Degut a la ràpida expansió de la tecnologia i als milers de nous usos que cada dia se li troba, la formació dels docents en l'ús de noves tecnologies i l'adaptació dels programes educatius als constants canvis s'ha convertit en una necessitat primària. Molts professionals que han captat l'existència d'aquesta demanda han decidit proporcionar solucions educatives per aconseguir la integració total de les TIC a l'aula.

La formació dels docents en l'ús de noves tecnologies i l’adaptació dels programes educatius als constants canvis és una necessitat primària

A l'octubre del 2018 un grup de professionals del sector educatiu i tecnològic amb ganes de contribuir en la millora de l’educació dels nens, nenes i joves del món van decidir crear Digibot, una empresa enfocada a la creació que subministra solucions educatives a l'entorn de les disciplines STEAM.

En Digibot consideren que l'educació té un gran poder com a eina de canvi i millora social, per això aposten per les disciplines STEAM, acrònim anglès de Ciència, Tecnologia, Enginyeria, Art i Matemàtiques, com a base per a formar joves capaços de trobar solucions a problemes reals. Gràcies a aquestes iniciatives, nois i noies poden portar a la pràctica innovadores idees.

La innovació tecnològica, doncs, és el centre al voltant del qual giren els programes educatius que es creen avui dia. De fet, una de les eines clau d'aquesta innovació és la robòtica que, segons Mar Soler, sòcia de Digibot especialista en educació, «s’està mostrant com el recurs perfecte per fer el canvi de paradigma que tothom espera que l’escola faci. Ajuda el mestre a canviar de rol, ja que on fa servir l’assaig-error com a font d’aprenentatge, també t’obliga a treballar amb les mans estimulant la creativitat, i programar permet desenvolupar la capacitat d’anàlisi i de pensament lògico-matemàtic».

"La robòtica s’està mostrant com el recurs perfecte per fer el canvi de paradigma que tothom espera que l’escola faci"

No obstant, tot i que en moltes escoles les TIC ja són omnipresents, encara segueixen estant desintegrades de l'aula, ja que en molts casos no s'han incorporat com una eina més per dur a terme les estratègies educatives, sinó més bé com una activitat aliena al programa escolar. Segons ens explica Mar Soler, «molts professors estan formant-se i moltes escoles estan comprant materials per introduir les noves tecnologies a l’aula, encara falta formació perquè s'introdueixi amb sentit, no es tracta d'utilitzar la tauleta i ja està, per exemple, sinó que sigui un vehicle per aprendre més enllà del dispositiu en sí ».

"No es tracta de fer servir la tauleta i ja està, sinó de què aquesta sigui un vehicle per aprendre més enllà"

En aquest sentit, altres països innovadors  com Japó i Corea són pioners en la introducció de les TIC a l’aula; «introdueixen ja la programació a les assignatures de matemàtiques i de música», remarca Soler, per això actualment són líders mundials en tecnologia digital.

Sin Comentarios

Escribe un comentario

Tu correo electrónico no se publicará