Inicio Tech y Robotica Game Jam Summit en línia
España   Catalunia

Game Jam Summit en línia

Quan aprendre no té límits

Ahir va començar la primera Game Jam Summit en entorn online a causa de la situació de confinament que estem vivint per la pandèmia de la COVID-19. Durant els propers dies, entre el 27 i el 30 d'abril, estudiants de secundària de més de 30 escoles diferents tindran 48 hores per crear un videojoc des de casa.

Mentores de la Gamejam Summit 2020

Trenta centres de secundària, públics i privats, han format 59 equips participants que sumen uns 270 alumnes d'escoles de Madrid, Saragossa, Alacant, València, Sevilla, Sant Sebastià, Còrdova i Barcelona. Els organitzadors són St. Peter’s SchoolSingularity Foundation, ENTI (Escola de Noves Tecnologies Interactives), MindFoodTech i Cookie Box.

Cada membre de l'equip treballarà i desenvoluparà una àrea imprescindible en la creació d'un videojoc, com narrativa, so, programació o disseny

Cada equip està format per 4 o 5 alumnes entre els 10 i els 18 anys, i l'objectiu és desenvolupar habilitats personals i professionals en entorn VUCA (acrònim utilitzat per descriure la volatilitat, incertesa, complexitat i ambigüitat de condicions i situacions). En aquesta ocasió la finalitat del joc ha de ser ajudar les persones a suportar l'actual situació de confinament i crisi sanitària: Viure el present, és l'única cosa real que existeix.

Aquesta edició ha incorporat molts canvis a causa de les circumstàncies atípiques del moment, i en lloc de tenir només 48 hores per finalitzar el videojoc s'els ha donat quatre dies. La cerimònia d'inauguració va ser una videoconferència amb Mercè Rovira, psicòloga de St. Perter's School, i els mentors donaràn suport als equips per Twitter (#gamejamsummit), i desenvoluparàn les seves presentacions de forma remota mitjançant videoconferències.

Cada membre de l'equip treballarà i desenvoluparà una àrea imprescindible en la creació d'un videojoc, com narrativa, so, programació o disseny. Durant les jornades, els alumnes participants rebran càpsules formatives en cada àrea per part de professionals experts, i a més disposaran de l'assessorament dels «mentors», assessors especialitzats i reconeguts en àmbits diversos com la psicòloga motivacional per a emprenedors Mónica Mendoza, membre dels Top 100 speakers; Maite Durán, docent, psicoterapeuta i coach; Jay Nebhwani, enginyer RV, fundador d'Agama Interactive; Adrià Altarriba, interaction engineer and designer a JocsalSegon; Alba Ferreté, consultora en Mindfulness i terapeuta transpersonal; Su Alins, pedagoga i xef a Su Espai de Cuina; Sergi Rovira, nutricionista fundador de Biufood

Game Jam Summit és una experiència extraordinària per explorar tot el que es necessita per dissenyar jocs increïbles

Per què una Game Jam?

En un lapse curt de temps, els participants en un pla de Game Jam dissenyen i creen un o més jocs. El pensament creatiu, la resolució de problemes, la programació i les eines computacionals, l'art i el disseny i, finalment, el treball en equip són algunes de les habilitats que els estudiants faran servir i desenvoluparan.

Recerca escola a Barcelona, compra inedit magazine

Necessites algun coneixement previ?

Tots poden participar en una Game Jam. Un nivell bàsic d'Scratch (llenguatge de programació visual) serà el punt de partida. Depenent del seu nivell i habilitats, el participant serà guiat per un mentor i augmentarà gradualment la complexitat de les tasques.

Serious Game, jocs seriosos

Els videojocs no sempre es fan servir per jugar o com a forma de diversió. Es coneixen com a «jocs seriosos» aquells videojocs que tenen un propòsit educatiu o formatiu que afegeix valor a qualsevol entorn com la salut, l'eficiència energètica, o el servei d'atenció al client de qualsevol empresa.

Els estudiants no només planejaran, codificaran i dissenyaran un videojoc, sinó que també ho faran amb un objectiu específic: desenvolupar un joc que ajudi els ciutadans a conviure amb la situació de crisi per l'estat d'alarma en què vivim.

Game Jam Summit és una experiència extraordinària per explorar tot el que es necessita per dissenyar jocs increïbles, on els estudiants gaudiran sent pensadors computacionals, jugant i dissenyant jocs educatius relacionats amb la situació actual.

Imatge de capçalera: arxiu editorial de l'edició 2019 presencial al Citilab de Cornellà de Llobregat

Mireu vídeos d'edicions passades

Més informació: 

Gamejamsummit

Sin Comentarios

Escribe un comentario

Tu correo electrónico no se publicará