Inicio International overview EUA millora el sistema de ventilació a les escoles
España   Catalunia   Catalunia

EUA millora el sistema de ventilació a les escoles

S'ha creat un fons de 122 000 milions per millores en escoles de Primària i Secundària

Un aspecte de la preservació de la salut contra la COVID-19 a escoles, escoles bressol i instal·lacions educatives és el sistema de ventilació. Tenir una bona ventilació a l’escola pot reduir la quantitat de partícules de virus a l'aire i la probabilitat de propagar malalties. A mesura que avancem cap a l'any escolar 2022-2023, la ventilació continua sent una de les principals preocupacions de les escoles nord-americanes.

Hi ha recursos federals substancials disponibles per millorar la ventilació a les escoles. El Pla de Rescat Nord-americà (ARP) va proporcionar 122 000 milions de dòlars al Fons d'Ajuda d'Emergència per a Escoles Primàries i Secundàries (ESSER) per ajudar a les institucions educatives a prevenir la propagació de la COVID-19.

La mala circulació de l'aire sempre s'ha associat amb malalties respiratòries i amb brots de grip, asma i baix rendiment cognitiu. Aquestes mesures no són només per reduir la transmissió de virus sinó també d'altres malalties infeccioses a les escoles. La qualitat de l’aire millorarà el pensament de l’estudiant i perjudicarà l’asma. La prioritat del president Biden és aconseguir que les escoles tornin a obrir de manera segura i aquestes millores reduiran el nombre de persones que fan servir mascaretes i les quarantenes.

El Centre per al Control i la Prevenció de Malalties (CDC) i l'Agència de Protecció Ambiental (EPA) destaquen algunes estratègies per millorar la ventilació a les escoles:

  • Obrir finestres i portes per millorar el flux d’aire.
  • Usar ajustaments de calefacció, ventilació i aire condicionat (HVAC) per maximitzar la ventilació general.
  • Garantir l'accés a ventiladors i el filtratge i/o neteja de l'aire.
  • Considerar l’ús de monitors portàtils de diòxid de carboni (CO2).
  • Informar sobre les mesures a la comunitat escolar, pares, estudiants, professors i personal.

La Casa Blanca afirma que l'ARP i altres pressupostos federals es poden fer servir per realitzar millores en la qualitat dels interiors, i l'Administració continuarà donant suport per ajudar a realitzar aquestes millores. Les escoles poden utilitzar el fons per fer inspeccions, reparar defectes, introduir millores i reemplaçar els sistemes de calefacció, ventilació i aire condicionat. A més, l'Administració proporcionarà orientació experta i suport de tècnics qualificats per ajudar a fer que la millora de la qualitat de l'aire interior sigui més fàcil per a les escoles.

El tercer any de COVID-19: orientació i protocols per a escoles a Amèrica del Nord

Als Estats Units i al Canadà, els nens i adolescents estan tornant a poc a poc a les aules per començar el nou any escolar. A mesura que la pandèmia entra en el tercer any, les escoles encara estàn esbrinant com gestionar la COVID-19 i revisant els seus preparatius per a la tardor. Encara hi ha moltes incerteses sobre com es veurà l'escola enmig de la pandèmia a mesura que els estudiants, els pares, els educadors i les institucions d'educació superior s'acosten al començament d'un nou any acadèmic.

El primer any de COVID va estar marcat per tancaments massius d'escoles, i el segon any per conteses que encobrien disputes, quins esdeveniments definiran aquest tercer any?

EUA: segons el Departament d'Educació de Pennsilvània, no hi ha restriccions o pautes específiques. El pla principal és mantenir la salut i la seguretat dels estudiants i el personal durant i després de les classes. El departament va donar a cada districte una plantilla a seguir que inclou requisits d'ús de mascaretes, distància social i vacunes. Per tant, es va requerir que els districtes escolars fessin plans específicament per a la COVID-19.

Tot i això, es va brindar alguna orientació actualitzada a les escoles, per exemple, si els estudiants es posen malalts a l'escola, han d'usar una mascareta ben ajustada, fer-se la prova i anar-se'n a casa. Les escoles han d'avaluar el personal i els estudiants vacunats i no vacunats. Ja no cal quarantena per a les persones exposades a la COVID-19, excepte en àrees d'alt risc. Després de la quarantena, els estudiants han d'usar una mascareta ben ajustada durant deu dies i ja no cal fer una prova abans del final de la quarantena.

Per tant, les escoles han de fer servir sistemes de ventilació optimitzats i mantenir millores en la qualitat de l'aire interior. També han de netejar les superfícies com a mínim una vegada al dia i proporcionar desinfectant per a mans si no hi ha aigua i sabó disponibles. El personal ha de seguir fomentant la bona higiene a les escoles i demanar als alumnes que es tapin la boca en tossir o esternudar.

CANADÀ: al Canadà estan lliures de restriccions per primera vegada en dos anys. No hi ha mascaretes, distanciament o mandats de neteja segons el Departament d'Educació. A alguns pares els preocupa que els fills contreguin la COVID-19 a l'escola.

Un estudi recent de la Taula Assessora Científica (SAT) COVID-19 d'Ontario ofereix suggeriments per evitar que el coronavirus es propagui més.

Aquests esforços a llarg termini inclouen garantir el manteniment de la qualitat de l'aire interior, establir una bona higiene de mans i netejar i desinfectar el medi ambient. Per tant, els estudiants i el personal malalts han de romandre a casa i assegurar-se que tothom estigui al dia amb les vacunes recomanades i les de rutina.

Fonts: 

https://www.ed.gov/improving-ventilation-schools-colleges-and-universities-prevent-covid-19

https://www.cdc.gov/mmwr/volumes/71/wr/mm7123e2.htm

Sin Comentarios

Escribe un comentario

Tu correo electrónico no se publicará