Inicio Estudiantes Estudiants joves de Catalunya ideen solucions innovadores per fer front a problemes reals
España   Catalunia

Estudiants joves de Catalunya ideen solucions innovadores per fer front a problemes reals

Entre els projectes guardonats es troba un tàper que detecta els aliments caducats, una IA per a doc

A principis d’aquest any, un centenar de jovent provinents de institucions educatives de tota Catalunya van ser escollits per formar part de la cinquena edició de l’iFest, un programa d’emprenedoria i innovació que incentiva als participants a buscar solucions innovadores, tecnològiques i científiques a reptes reals de la societat.

Així, estudiants de entre 15 i 30 anys han estat aquest trimestre treballant en la resolució de problemes reals vinculats amb els ODS (Objectius de Desenvolupament Sostenible), mitjançant una metodologia de treball basada en quatre fases: Inspiració, Ideació, Prototipatge i Comunicació.

Tres mesos després ja tenim guanyadors. La Generalitat ha premiat 3 equips en la categoria júnior (de 15 a 18 anys) i 3 més en la categoria sènior (de 18 a 30 anys). Sis propostes innovadores, viables i creatives que posen l’enfoc en l’acció climàtica i educativa, i que a més els seus creadors podran dur a terme, gracies a la setmana d'acceleració que tindran en empreses emergents de Catalunya i de l’estranger amb un ecosistema innovador i emprenedor potent.

 

Sis solucions locals per a sis reptes globals

A la categoria júnior els projectes premiats han estat els següents:

  • El projecte Alarm Waste, que proposa, en resposta al repte del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural la creació d'un sistema de tàper que detecta els aliments a punt de caducar. La Pilar, la Sara i l’Alejandra de l’escola Claret de Barcelona han sigut les dissenyadores d’aquest prototip.
  • El projecte Busy, ideat per en Biel, en Marc i en Martí de l’escola Joviat de Manresa, que presenta pel repte de la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació un dispositiu d'intel·ligència artificial amb càmera i micròfon per a millorar el rendiment de l'alumnat i la millora de la impartició de les classes per part dels docents.
  • El projecte Triangle d'Investigació, liderat per en “David, en Víctor i en Marius del Col·legi Jesuïtes Casp de Barcelona, que exposa com a solució al repte plantejat pel Departament de Recerca i Universitats, la creació de diferents activitats per connectar amb la ciutadania per tal de transmetre informació sobre aquests centres de recerca i generar interès.
  • En la categoria Sènior els projectes guardonats igualment han sigut3:

  • En el repte lliure, s’ha premiat el projecte Water Hope, que consisteix en el disseny d’un potabilitzador d'aigua que alhora torna a aprofitar l'energia per poder utilitzar-la per cuinar. Els autors d’aquesta idea innovadora i original han sigut l’Arturo, en Miguel Angel i l’Albert de l’INS Pere Martell de Tarragona.
  • En resposta a la problemàtica identificada pel Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, la Cristhina, l’Albert i en Joel de l’escola Monlau de Barcelona proposen com a solució la creació d’una aplicació de subscripció denominada Re-Food, per a assistir a restaurants i consumidors i reduir el malbaratament alimentari.
  • En Kevin, l’Arnau i en Sergi també de l’Escola Monlau s’han centrat en el repte plantejat per Vall d'Hebron, per el qual han proposat el projecte HealthTeen, que consisteix en el disseny d'un sistema d'activitats lúdiques per millorar l'estança dels joves als hospitals.
  • Enguany, més de 600 persones entre estudiants i docents s’han involucrat en aquesta competició que persegueix fer aflorar el talent dels joves per trobar solucions a una dotzena de reptes plantejats per empreses, organitzacions de prestigi i per la mateixa Administració. En aquesta edició també s’ha volgut premiar la participació activa dels centres educatius, una menció especial que ha recaigut en l’Institut de Vic; i el paper fonamental dels millors shakers (docents que actuen de guies i mentors d’un equip), que en aquest cas s’ha atorgat a Carlos Díaz i Alba Ferré del Centre d’Estudis Monlau.

     

    Font:

    https://educacio.gencat.cat/ca/actualitat/notes-premsa/nota-premsa/?id=527982

    Sin Comentarios

    Escribe un comentario

    Tu correo electrónico no se publicará