Inicio Colegios y escuelas Estudiants debaten en una ONU simulada les aplicacions de la IA per a la consecució dels ODS
España   Catalunia

Estudiants debaten en una ONU simulada les aplicacions de la IA per a la consecució dels ODS

Setena edició de la Conferència del Singularity Model United Nations

Els dies 12, 13 i 14 d'abril, un total de 180 alumnes de 16 escoles de tot el país es van reunir a Barcelona per participar en la setena edició de la Conferència del Singularity Model United Nations (S'MUN), que enguany té com a tema central "Les oportunitats i inconvenients de la intel·ligència artificial per a la consecució dels objectius de desenvolupament sostenible". Durant tres dies aquests joves delegats van exercir el paper de representants de diversos països membres de les Nacions Unides, i van defensar els seus posicionaments.

Estudiants de tot Espanya participen en una simulació de l'ONU per debatre les aplicacions de la IA en la consecució dels ODS

L'esdeveniment, impulsat per la Singularity Foundation, es va dur a terme a les instal·lacions del centre internacional St Peter's School de la Ciutat Comtal. Aquesta conferència és una cita anual que té com a propòsit que els alumnes assumeixin unes capacitats crítiques, de debat, i que millorin la seva oratòria i la seva capacitat de resoldre conflictes.

El debat va girar entorn a qüestions fonamentals sobre l'ús ètic de la intel·ligència artificial en la investigació científica i mèdica, així com el seu paper en l'educació, la regulació de tecnologies emergents com els cotxes autònoms i la seva contribució a la defensa dels drets humans.

Preguntes com "Hem de posar límits a l'ús de la intel·ligència artificial en la investigació científica i mèdica?" o "Com pot ajudar la intel·ligència artificial en la defensa dels drets humans?" van ser objecte d'anàlisi i reflexió 

Els participants, dividits en diferents comitès, van treballar àrduament per representar i defensar els interessos dels països assignats, considerant les implicacions globals de les decisions preses en cada simulació. Preguntes com "Hem de posar límits a l'ús de la intel·ligència artificial en la investigació científica i mèdica?" o "Com pot ajudar la intel·ligència artificial en la defensa dels drets humans?" van ser objecte d'anàlisi i reflexió per part dels joves delegats.

Un espai per practicar la diplomàcia

La tasca de presidència dels comitès va anar a càrrec de vuit chairs de la UNSA (Associació d'Estudiants de les Nacions Unides) de Barcelona, amb el suport d'alumnes de batxillerat que van participar en edicions anteriors del S'MUN. Aquesta col·laboració va facilitar un ambient propici per a l'intercanvi d'idees i el desenvolupament d'habilitats diplomàtiques entre els joves delegats.

El model de simulació del funcionament de les institucions de Nacions Unides, com el que ofereix la Conferència del Singularity Model United Nations, s'ha consolidat com una eina efectiva per fomentar l'interès dels alumnes en les relacions internacionals i el debat de temes rellevants a nivell mundial. A més, contribueix significativament al desenvolupament d'habilitats indispensables per al seu futur acadèmic i professional, com ara el treball en equip, l'oratòria, la resolució de conflictes i la construcció de consensos.

El tancament de la conferència va marcar el final d'una experiència enriquidora per a tots els involucrats. Més enllà del coneixement del funcionament de les institucions de Nacions Unides, la setena edició del S'MUN va suposar un pas més cap a una educació amb perspectiva global, que capaciti la joventut actual per fer front als desafiaments del segle XXI amb pensament crític i visió de futur.

 

Font: St Peters School

Edicions anteriors:  https://ineditagencia.com/producte/mas-de-200-alumnes-debaten-sobre-la-intel·ligència-artificial/#:text=El%20S'MUN%202030%2C%20es,diferents%20escoles%2019%20e%2019.

 

Sin Comentarios

Escribe un comentario

Tu correo electrónico no se publicará