Inicio Estudiantes Estudiants de Secundària de la Mina organitzen una cursa al barri
España   Catalunia

Estudiants de Secundària de la Mina organitzen una cursa al barri

La milla de la Mina reuneix a escoles i entitats per una meta comú

Un any més torna la milla de la Mina. Alumnes de 2n de secundaria del IES la Mina organitzen per quart any consecutiu aquesta cursa popular, que reuneix a escoles i entitats per una meta comú: vorejar el barri de la Mina de Sant Adrià de Besòs, tot iniciant el recorregut des de la porta de l'Institut (C. Llull, 450 - Sant Adrià de Besòs).

La Milla de la Mina vol conscienciar a l’estudiantat de la importància de adquirir hàbits saludables

La milla va tenir lloc el matí del passat dijous 21 de març, i ha comptat amb la participació de al menys 500 concursants de entre 10 i 18 anys. Aquest projecte s’emmarca dins de l'àmbit de Vida Saludable, constituint una activitat  educativa i d'aprenentatge que té com a objectiu conscienciar a l’alumnat de la importància de dur a terme una vida saludable, tot incorporant l'activitat física, així com una bona alimentació i el descans necessari per afrontar en les millors condicions els seus aprenentatges.

La metodologia emprada en aquest institut amb la milla de la mina és l’aprenentatge per projectes, que consisteix en adquirir els coneixements de forma activa, duent a terme un projecte pràctic d’aplicació en la realitat que requereix de treball en equip, maneig de noves eines, i sobre tot, pensament crític i visió interdisciplinària.

Francesc Garcia, professor d’educació física i responsable de l’organització de la milla explica que treballen amb reptes per incentivar l’aprenentatge de l’alumnat: “en aquest cas hem inclòs elements d’aprenentatge de diferents àmbits (ciències, lletres i expressió)”, detalla. D’aquesta forma, s’adapta el currículum educatiu perquè l’alumnat pugui veure en viu el resultat del seu esforç.

La metodologia activa de l’aprenentatge per projectes ha permès als estudiants desenvolupar habilitats com la planificació, el treball en equip y la comunicació

En aquest sentit, els estudiants de 2n de secundaria valoren positivament l’aprenentatge per projectes, que consideren divertit i eficaç per la consolidació de coneixements, i asseguren que els majors aprenentatges que s’enduen de l’experiència són l’habilitat de treballar en equip i la de parlar en públic.

Aquesta cursa és també una forma d’incentivar la pràctica de l’esport entre el jovent, prevenint així la tendència al sedentarisme que ha provocat l’ús abusiu de les tecnologies; una epidèmia de la que ens alerten dades com les revelades per la Societat Espanyola de Rehabilitació i Medicina Física (SERMEF), segons les quals el 70% dels infants i adolescents no realitza la quantitat mínima d’exercici que recomana l’OMS, és a dir, 60 minuts diaris d’activitat física intensa o moderada.

Tardes de feina, presentacions, comunicació, art i disseny, planificació i en especial, motivació han sigut ingredients claus en el èxit d’aquesta cursa popular organitzada pels estudiants de secundaria, un projecte col·lectiu, i al mateix temps, de servei comunitari.

 

Font: Inèdit Agència

Sin Comentarios

Escribe un comentario

Tu correo electrónico no se publicará