Inicio Tech y Robotica Estudiants competiran per resoldre missions espacials
España   Catalunia

Estudiants competiran per resoldre missions espacials

Amb els tornejos FIRST LEGO League

La Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) acull dos tornejos classificatoris FIRST LEGO League a Barcelona: el passat dissabte, 2 de febrer, al Campus Nord, i el següent dissabte 9 de febrer, a l’Escola d’Enginyeria de Barcelona Est (EEBE), al Campus Diagonal-Besòs. En total, més de 300 nois i noies, d’entre 10 i 16 anys, hauran de resoldre, amb els seus robots LEGO MINDSTORMS Education, diferents missions relacionades amb el repte d’aquesta edició, INTO ORBIT, que transportarà els equips a l’espai.

Més de 300 adolescents participen en aquesta edició dels tornejos

És el quart any consecutiu que la UPC se suma a la iniciativa FIRST LEGO League i acull dos tornejos classificatoris d’aquest programa de foment de vocacions científiques i tecnològiques. En aquests tornejos, els equips participants comparteixen tot allò que han après durant les deu setmanes de treball previ: presenten els projectes científics en què han estat treballant i demostren la seva creativitat i el seu enginy per dissenyar, construir i programar el seu robot i participar en el «joc del robot». A més, els participants demostren que s’han organitzat com a equip i han assumit els valors que promou la FIRST LEGO League (descobriment, innovació, impacte, inclusió, col·laboració i diversió), pilars fonamentals del programa.

La FIRST LEGO League promou com a valors fonamentals el descobriment, la innovació, l’impacte, la inclusió, la col·laboració i, sobretot, la diversió

En el primer d’aquests tornejos classificatoris a Barcelona hi han participat més de 200 estudiants de primària i secundària d’entre 10 i 16 anys, distribuïts en 20 equips. Els estudiants provenen de 16 escoles i instituts, majoritàriament de la ciutat de Barcelona, però també de Sant Cugat del Vallès i de Molins de Rei.

En el segon torneig que organitza la UPC, el 9 de febrer, a l’Escola d’Enginyeria de Barcelona Est (EEBE), ubicada al Campus Diagonal-Besòs, hi participaran 125 joves, distribuïts en 16 equips, procedents d’escoles i instituts de Barcelona, Montcada i Reixach, Sant Adrià de Besòs i Santa Coloma de Gramanet. 

imatges de l

Cada temporada, FIRST LEGO League proposa un nou repte relacionat amb una temàtica actual. A l’edició d’enguany, els participants es «posaran en òrbita» i els reptes als què s’enfronten giren al voltant de l’exploració espacial.

El repte es resol el dia del torneig, amb la presentació del projecte científic i la participació en el «joc del robot». I és que durant les deu setmanes prèvies, els equips, guiats per un entrenador, han desenvolupat un projecte científic en el qual han hagut de resoldre un problema físic o social al que l’ésser humà s’haurà d’enfrontar durant una exploració espacial de llarga durada en el sistema solar. El dia del torneig els equips presenten els resultats d’aquesta investigació davant d’un jurat.

L’objectiu d’aquestes proves és que els joves investiguin i resolguin problemàtiques actuals, apliquin conceptes matemàtics i científics en la vida real, desenvolupin habilitats i competències com el treball en equip, la resolució de problemes i la comunicació, i, sobretot, que participin i es diverteixin el dia del torneig.

Aquests tornejos donen accés a la Gran Final FIRST LEGO League Espanya, que se celebrarà els dies 23 i 24 de març a Costa Adeje (Tenerife). Els premiats en aquesta final tindran accès als tornejos internacionals FIRST Championship i Open Championships.


Enllaç a la nota de premsa:

https://www.upc.edu/ca/sala-de-premsa/noticies/el-equips-de-first-lego-league-es-posen-en-orbita-a-la-upc-per-despertar-vocacions-cientifiques-i-tecnologiques

Sin Comentarios

Escribe un comentario

Tu correo electrónico no se publicará