Inicio Profesores Dones liderant la revolució educativa
España   Catalunia

Dones liderant la revolució educativa

Un espai per a professionals de l'educació que volen generar canvis positius

Ahir es va presentar a Madrid l'associació Mujeres Líderes en la Educación (MLE), una comunitat emergent que connecta projectes educatius innovadors liderats per dones. L'MLE és el resultat de la visió d'Ana Farré materialitzada en un llibre que porta el mateix nom que l'associació i on va recopilar vint-i-dos articles escrits per dones rellevants en l'educació del nostre país. El propòsit de l'associació sense ànim de lucre és convertir-se en un punt de trobada per a professionals del món de l'educació d'àmbit nacional i internacional, creant sinergies, debat i bones pràctiques en la innovació educativa desenvolupada per dones. L'acte d'ahir va ser una posada de llarg de la comunitat al Círculo de Bellas Artes de Madrid, i el tema principal era la tecnologia i la intel·ligència artificial, amb el lema «l'educació té nom de dona».

La intel·ligència artificial, paraula del 2022 per a la FundéuRAE (Fundación del Español Urgente), ha portat molts canvis a les nostres vides en només uns mesos. L'educació, un dels sectors on més està impactant aquesta tecnologia, assisteix a la transformació amb estupor, entre la fascinació i l'alarma. Opinions de tota mena s'han defensat a la xarxa i fora d’ella; des dels que abracen l'IA amb ganes, els que la contemplen des de la distància esperant a veure què passa, fins als que la rebutgen completament considerant-la el dimoni del segle XXI.

Ana Farré, presidenta de l

Vídeo amb entrevistes a Ana Farré, María Comín i Miríam Galán a la presentació de la comunitat MLE a Madrid

MLE vol apropar a la ciutadania el canvi educatiu que s'està produint i generar debat fora de les aules

Arran d'aquest procés evolutiu que estem vivint es creen espais liderats per la comunitat educativa per compartir experiències d'innovació i transformació. L'Asociación de Mujeres Líderes en la Educación és un d'aquests espais, on, en paraules de la seva presidenta, Ana Farré, «es visibilitza les dones professionals vinculades a la innovació educativa, es treballa per generar debats al voltant de l'educació fora de les aules, es vetlla per apropar a la ciutadania el canvi educatiu que s'està produint en aquest moment, i es generen xarxes de suport, coneixement i intercanvi de bones pràctiques entre les dones».

L'IA dona més temps al docent per centrar-se en el seu alumnat, segons María Comín

De fet, el canvi produït és gràcies a la intel·ligència artificial, segons María Comín, responsable d'educació de Microsoft, que també considera que «aquesta tecnologia permetrà als docents connectar més amb el seu alumnat, ja que les tasques més repetitives i pesades les podrà realitzar l'IA, fet que deixa al docent més temps per centrar-se en cada alumne, en el seu desenvolupament i creixement acadèmic i personal».

Comín recalca que aquest canvi és un canvi com qualsevol altre i així ens ho hem de prendre; «cal estar preparades, formades, utilitzar la tecnologia amb sentit, i abraçar la part positiva que necessitem a cada moment», subratlla.

«La renovació de l’educació passa per compartir experiències de millora entre docents, famílies i estudiants»

No hi ha dubte que la renovació en educació és inevitable, una renovació que en opinió de Miriam Galán, professora d'infantil reconeguda internacionalment com a millor docent el 2022 a la V edició dels Global Teacher Awards, passa per compartir experiències inspiradores amb altres docents per millorar la manera d'ensenyar: «totes aprenem de tothom, de docents, de famílies, i també de l'alumnat», assegura.

Font: Inèdit Agència 

Sin Comentarios

Escribe un comentario

Tu correo electrónico no se publicará