Inicio Profesores Vagues de professors i PAS per tot el país
España   Catalunia

Vagues de professors i PAS per tot el país

Les administracions educatives segueixen sense respondre

Imatge capçalera: manifestació a Barcelona de personal d'administració i serveis educatius. Font: USTEC.STEs

Avui dimarts, 14 de maig, s'ha convocat una vaga general de professorat d'Andalusia, i el 9 de maig passat a Catalunya van sortir als carrers personal d'administració i serveis, (PAS).

Tots els col·legis d'Andalusia estan cridats a la vaga avui dia. Els sindicats ANPE, USTEA i CCOO han convocat manifestacions a totes les capitals de província, i en especial a Màlaga. L'objectiu de les manifestacions és reclamar augment de les plantilles docents als centres d'educació pública. Per al col·lectiu docent és una necessitat prioritària que les administracions educatives segueixen sense parar esment.

L'actual situació política del país, amb els Pressupostos Generals de l'Estat per al 2024 prorrogats, és una excusa recorreguda per part de les conselleries d'educació de totes les comunitats autònomes.

Les condicions actuals a les aules com el nombre d'alumnes per professor, la manca de professionals de la pedagogia terapèutica, l'excés de burocràcia administrativa que han de fer els docents complica l'atenció a la diversitat a les escoles públiques.

L'atenció a la diversitat continua sent una quimera impossible a l'escola pública. Una llei per si sola no canvia res

La situació a Catalunya

Dijous passat, 9 de maig, el sindicat USTEC i UGT van convocar una vaga del personal laboral no docent als centres educatius. Segons USTEC, les persones que treballen a les escoles i atenen l'administració i els serveis educatius especials són fonamentals per aconseguir una escola inclusiva i de qualitat. Representen un col·lectiu de 3.000 treballadors entre els quals hi ha fisioterapeutes, auxiliars d'educació especial, integradors socials, tècnics especialistes en educació infantil i educadors d'educació especial. Una de les principals reclamacions és el reconeixement de la categoria laboral, en ser estudis tècnics no són considerats com a educació superior com sí que passa en el cas dels graus universitaris. Aquesta manca de reconeixement laboral es reverteix en una nòmina inferior i un sou encara més precari.

La frase popular que diu «quan el riu sona, aigua porta», és útil per a la situació dels docents i PAS, quan se senten les protestes del col·lectiu docent vol dir que hi ha raons de pes al darrere seu. Protestes invisibles per a les autoritats educatives que pateixen els alumnes i les famílies que trien l’escola pública.

Sin Comentarios

Escribe un comentario

Tu correo electrónico no se publicará