Inicio Educación III Congrés d'Experts Docents: l'educació sense pols
España   Catalunia

III Congrés d'Experts Docents: l'educació sense pols

Què fer després de PISA?

L'Observatori de la Realitat Educativa (OCRE) i la Fundació Episteme organitzen el III Congrés d'Experts Docents per a una Anàlisi Crítica de l'Educació, edició que se celebrarà a la Casa de la Comunitat Valenciana a Madrid divendres 10 i dissabte 11 de maig, una cita obligada per a tots els professionals de l'ensenyament que busquen compartir mirades sobre la seva pràctica amb llibertat i sense filtres. Amb el títol «L'educació sense pols. Què fer després de PISA?», aquesta trobada, d'abast nacional, servirà per analitzar la situació de l'ensenyament al nostre país i les posicions que sostenen diversos acadèmics per millorar l'actual crisi educativa.

Aquest congrés s'organitza després dels resultats preocupants de l'últim informe PISA que han tornat a evidenciar com les polítiques educatives actuals no són les adequades. L'adoctrinament a les aules, la imposició de les pedagogies competencials, el descrèdit de la professió docent, l'excessiva càrrega burocràtica als centres educatius, l'absència d'avaluacions externes, la conflictivitat entre alumnes i professors o l'empobriment dels currículums són algunes de les qüestions de la realitat educativa que els seus organitzadors estan denunciant des de fa temps. Tanmateix, consideren que és urgent escoltar docents, experts i acadèmics com a legítims coneixedors de les causes que han conduït al fracàs educatiu. En aquest sentit, el simposi pretén fer una crida tant al conjunt de la societat civil com a la totalitat de la comunitat educativa amb la finalitat d'informar, reflexionar, analitzar, debatre, contrastar i implicar la ciutadania.

Fundació Episteme va col·laborar amb Sindicat de Professors de Secundària (ASPEPC-SPS) en l'organització de les XI Jornades de Secundària, el mes de novembre passat a Barcelona, on es va abordar una visió crítica del currículum segons la LOMLOE; podeu veure el videoresum dels principals ponents a continuació o en el següent enllaç:

Accés al vídeo a YouTube amb entrevistes a alguns dels ponents que hi assistiran. Entrevistes rodades a les XI Jornades de Secundària organitzada per Sindicat de Professors i Fundació Episteme

Accés al vídeo a YouTube amb entrevistes a alguns dels ponents que hi assistiran. Entrevistes rodades a les XI Jornades de Secundària organitzada per Sindicat de Professors i Fundació Episteme

Alguns dels ponents que van ser presents a Barcelona participaran també en aquesta tercera trobada nacional d'experts docents. Les tres ponències centrals aniran a càrrec de Laura Rodríguez Montecino, professora de Llengua Castellana i Literatura i autora del projecte digital d'anàlisi educativa Sobre Ruinas; Francisco López Rupérez, doctor en Ciències Físiques, expresident del Consell Escolar de l'Estat, director de la Càtedra de Polítiques Educatives de la Universitat Camilo José Cela i escriptor; i Miguel Ángel Tirado Ramos, inspector d'Educació a les Illes Balears, professor i escriptor. Durant les dues jornades, tindran lloc també dues taules rodones en format tertúlia, amb la participació de cinc experts docents en cadascuna, per abordar problemàtiques de plena actualitat: currículum, metodologies, avaluació, inclusió, burocràcia i conflictivitat als centres. Comptaran amb la participació de professors i escriptors com Olga García, Andrés Rivera, Xavier Massó, Josep Otón, Andreu Navarra, Ángel Luis Aritmendi, Bianca Thoilliez, Enrique Mesa, Beatriz Rabasa i David Rabadà, sota moderació d'Eva Serra i Ángel Vallejo.

Per accedir al programa i inscripcions podeu fer clic a la imatge del congrés:

https://fundacioepisteme.cat/congres/

Sin Comentarios

Escribe un comentario

Tu correo electrónico no se publicará