Inicio Opinión Deixar-los volar sense perdre el món de vista
España   Catalunia

Deixar-los volar sense perdre el món de vista

Nou curs escolar 2018-2019

S'acaba setembre i tots els col·legis i universitats hauran iniciat un nou curs acadèmic. Un nou camí ple de reptes, d'il·lusió i també de pors; pors per als alumnes, per als professors i també per als pares i mares que veuen com l'estiu ha canviat el nen petit que va acabar el curs anterior.

Sens dubte l'ensenyança està evolucionant i es parla de neurociència, d'aprenentatge per projectes, d'ensenyar mitjançant les emocions, de robòtica i electrònica, però la professió de pare i/o mare hi continua estant, perquè no hi ha manual d'instruccions en això d'acompanyar una altra persona en el seu creixement.

Ser pare o mare és el més semblant a fer volar estels. Sí, el més difícil és fer que s'enlairin, que pugin controlant la força de l'aire per què no els reboti contra el terra. Sostenir deixant anar, alhora, aquesta llibertat tan desitjada. Un vol vertical contra el sol tibant les cordes que ens ensenyen a aprofitar els corrents que ens són favorables. El teu fill s'enlaira cap a un destí que no intueixes ni imagines, només pots veure els seus moviments alegres. Entreteixim el seu destí amb puntades d'afecte i de disciplina a parts iguals.

Ara les famílies saben més, saben que no cal estar assegut per aprendre les taules de multiplicar, podem inventar cançons o fer jocs tallant paper i preparant reptes divertits mentre sopem. Que no passa res si el nostre fill o filla aprèn a llegir més tard i ho fa més lentament. Ha arribat el moment d'asseure'ns com a pares i mares no per repassar la lliçó sinó per aprendre dels nostres fills. Que ens inspirin ells a nosaltres amb les seves idees i les mirades crítiques amb tot el que ens envolta. Quan estiguem cansats i no sapiguem què fer o què dir, podem adormir-nos al seu costat mentre ells miren algun vídeo a internet, perquè no hi ha un model de pare o mare perfecte, no hi ha regles del joc en aquest vol d'estels. Tots estem a l'aire, el secret és romandre junts en aquest vol. Feliç curs escolar 2018-2019!

Àngels Gallardo – Redactora editorial

@angelesdefels

Sin Comentarios

Escribe un comentario

Tu correo electrónico no se publicará