Inicio Tech y Robotica Deep Tech, primera fira de recerca i inversió
España   Catalunia

Deep Tech, primera fira de recerca i inversió

Barcelona obre un fons d'inversió que pot assolir els 30 milions d'euros

El primer congrés Barcelona Deep Tech Summit se celebra durant dos dies a la ciutat i serà un punt de trobada per a la comunitat científica i emprenedora.

Aquesta primera edició del Deep Tech ha comptat amb 500 participants nacionals i internacionals i empreses com NASA, Nestlé, ABB Robotics, entre d'altres. L'objectiu d'aquesta trobada és la promoció de start-ups que neixen a les universitats i als centres de recerca que treballen amb altes tecnologies per trobar solucions innovadores que ofereixin respostes als reptes, presents i futurs, de la societat.

El fons d'inversió tindrà una aportació municipal de 10 milions d'euros i podrà arribar fins als 30 milions gràcies a la col·laboració pública-privada; es gestionarà per mitjà de Barcelona Activa i l'Ajuntament de Barcelona, amb l'objectiu de promocionar start-ups locals.

La ministra de Ciencia e Innovación, Diana Morant, ha declarat que «Barcelona és la ciutat amb més producció científica d'Espanya i la vuitena d'Europa. Per això, apostem per la creació d'un pol de recerca biomèdica a la Ciutadella, que sigui un centre de coneixement, i que treballi per la innovació i la recerca de solucions a futur».

 El Congrés Deep Tech aglutina la comunitat cientifico-tecnològica

i inversors en un únic espai

El congrés es va obrir amb la participació del primer tinent d'alcaldia, Jaume Collboni, i la ministra de Ciencia e Innovación, Diana Morant, debatent sobre la situació de l'emprenedoria tecnològica a Espanya, i l'aportació de les start-ups Deep Tech als desafiaments globals i contemporanis. L'impacte d'aquestes iniciatives suposarà solucions i més innovació per resoldre malalties generalitzades i minoritàries, avenços en coets, satèl·lits, energies netes, transports, i assumir els desafiaments socials, lluitant contra les desigualtats. Com a temàtiques globals, les diferents taules de debat i conferències del congrés, han exposat els avenços més disruptius en àmbits de la salut, la biotecnologia, la intel·ligència artificial, el blockchain, la mobilitat urbana, la quàntica, el New Space, entre d'altres.

Dins del Summit Deep Tech se celebra, simultàniament, un fòrum d'inversió, amb ESADE BAN i la presència de Business Angels i diferents fons d'inversió amb finançament entre 200 000 euros i 2 milions d'euros destinats a start-ups participants al congrés.

Deep Tech Summit sorgeix com a iniciativa de Barcelona Activa i l'Ajuntament de Barcelona, juntament amb les universitats públiques UB, UAB, UPC, UPF, UOC, i la coorganització d'ACCIO, l'agència per a la competitivitat de l'empresa del Departament d'Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya.

Més informació: https://www.barcelonactiva.cat/es/deeptechnode/deep-tech-summit

Sin Comentarios

Escribe un comentario

Tu correo electrónico no se publicará